USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

Китайські вчені знайшли новий вид коронавірусу у кажанів

29 Січня 2022 08:27
Група китайських вчених виявила, що нещодавно виявлений вірус NeoCoV може використовувати рецептор ACE2 кажанів і, після мутації, людей, щоб проникати в клітину організму.

Нова робота ще не пройшла рецензування, вона опублікована лише на сайті препринтів bioRxiv, пише Новое время.

«У цьому дослідженні ми несподівано виявили, що NeoCoV та його близький родич PDF-2180-CoV можуть ефективно використовувати деякі типи ангіотензинперетворюючого ферменту 2 кажанів (ACE2) і, що набагато гірше, людський ACE2 для проникнення в клітини», – йдеться у новій роботі.

Хороша новина полягає в тому, що вчені виявили молекули, які обмежують людський рецептор ACE2 від підтримки інфекції NeoCoV. Вчені під керівництвом професора Уханьського університету Яня Хуаня відзначають, що NeoCov поки що не здатний заражати людські клітини.

На думку вчених, NeoCoV ефективно заражає клітини людини, що виділяють ACE2 лише після мутації T510F у мотиві зв’язування рецептора (RBM).

«Примітно, що інфекція не може бути перехресно нейтралізована антитілами, орієнтованими на коронавірус SARS-CoV-2 або MERS-CoV», – додають автори.

На думку вчених, новий вірус може бути «загрозою біобезпеки», тому потрібно ретельно стежити за його еволюцією та поширенням.

«Наше дослідження демонструє перший випадок використання ACE2 у вірусах, пов’язаних з MERS, проливаючи світло на потенційну загрозу біологічній безпеці, пов’язану з появою у людей подібних вірусів із високою летальністю та швидкістю передачі», – резюмують автори дослідження.

Додамо, коронавірус MERS, що викликає Близькосхідний респіраторний синдром (Middle East Respiratory Syndrome), було виявлено у вересні 2012 року. Вірус є набагато летальнішим, ніж SARS-CoV-2, але набагато гірше передається від людини до людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Смішно Показати IP 29 Січня 2022 09:19
Смішно стає
Н2О Показати IP 29 Січня 2022 11:07
Знайшли? То випускайте вже, а то Омікрон якась застаріла версія, оновлення потрібні :)
Анонім Показати IP 29 Січня 2022 11:45
Так вони кажанів і їдять.
Людина Показати IP 29 Січня 2022 13:31
Наша пісня гарна починаємо знову!
Кислотник Показати IP 30 Січня 2022 03:21
Сенс цієї новини? Невже мало новин про це? Треба підкидати на вентилятор казна що. Автору мій "респект", кажанів йому в його гніздо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus