USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Китай використовує приватну компанію для хакерських атак на громадян та іноземні держави, – ЗМІ

23 Лютого 2024 11:28
Влада Китаю звернулася до приватної компанії, щоб здійснити атаки хакерів на безліч іноземних урядів і організацій, а також шпигувати за власними громадянами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Про це стало відомо внаслідок витоку великої кількості даних. Оприлюднений у мережі кеш документів, що включає скріншоти, таблиці цін і внутрішні повідомлення, значною мірою розкриває внутрішню роботу Shanghai Anxun Information Technology, також відомої як I-Soon, і послуги, які компанія надає органам державної безпеки Китаю.

Файли свідчать про те, що співробітники групи витягували найрізноманітніші матеріали – від медичних записів у тайванській лікарні під час пандемії коронавірусу до записів дзвінків казахстанських операторів зв’язку. Вони свідчать про те, що група проникла в кібер-інфраструктуру і збирала дані урядових відомств у таких країнах, як Малайзія, Таїланд і Монголія.

Двоє людей, близьких до Shanghai Anxun, підтвердили, що документи походять від компанії, хоча один із них сказав, що деякі заяви про її можливості були перебільшені.

Читати ще: ЄС готується вперше покарати Китай за підтримку російського ВПК, – Bloomberg

В архівних версіях сайту Anxun йшлося про те, що в компанії є офіси в п’яти китайських містах, які займаються наданням «рішень у сфері громадської безпеки» і «зміцненням нашої країни». Експерти компанії спеціалізувалися на просунутих «кібератаках і захисті», спираючись на багаторічний досвід роботи в «реальних проєктах із кібератак і захисту», йшлося на сайті.

«У нас є всі підстави вважати, що це справжні дані підрядника, який підтримує глобальні та внутрішні операції з кібершпигунства з Китаю», – заявив Джон Хультквіст, головний аналітик Mandiant Intelligence, що входить до складу Google Cloud.

Хультквіст припустив, що витік, який було опубліковано на GitHub, онлайн-платформі для створення баз даних і програмного забезпечення Microsoft, міг статися від конкуруючої розвідслужби, незадоволеного інсайдера в Shanghai Anxun або навіть іншого китайського підрядника з кібербезпеки.

«Ми рідко отримуємо такий вільний доступ до внутрішньої роботи будь-якої розвідки», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus