USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Килимові бомбардування: чи може Росія піти за сирійським сценарієм в Україні

10 Листопада 2022 09:40
Росія не зможе здійснити килимове бомбардування, оскільки для таких ударів авіація російських окупантів має залетіти вглиб України. Українська ППО не дозволяє ворожим літакам проводити атаки бомбами вільного падіння.

Як заявив в ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, Повітряні сили зараз перебувають на іншому рівні, порівняно з початком російського вторгнення, передає УНІАН.

«Ми отримуємо західне озброєння, потроху підсилюємо радянське ППО сучасними системами. Тому в українському небі їм не буде спокою», – наголосив він.

За словами Ігната, росіяни бомбардували Сирію снарядами вагою 200-500 кг, які скидали з літаків. У такий спосіб російські окупанти атакували Маріуполь та Ізюм, де не було опору протиповітряної оборони.

«І вони (російські літаки, – ред.) підімалися доволі високо, де переносні зенітні ракетні комплекси не могли їх дістати», – зазначив Ігнат.

На початку війни Росія активно застосовувала авіацію для ударів по українських містах. Відомо, що з початку повномасштабного вторгення російска армія втратила 278 літаків.

Авіаційний експерт Валерій Романенко заявив, що через падіння виробництва та великі втрати бойових літаків Росія не зможе відновити авіаційні потужності протягом найближчих років.

Водночас 8 жовтня 2022 року британська розвідка заявила, що західні партнери повинні збільшити й пришвидшити постачання зброї та ППО в Україну, тому що Росія вдасться до таких самих бомбардувань, що і в Сирії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 10 Листопада 2022 10:33
ХОЧЕ рашка почати килимові бомбардування, але НЕ МОЖЕ - як тільки літак потрапляє на територію України, він падає. Ризикувати, намагаючись здійснити масований авіаналіт кудись на Київ, окупанти бояться - зробити швиденько нові літаки в великій кількості стало для росії проблемою - гроші ще є, заводи теж, а електроніки - немає і не буде, ніхто не хоче продавати товари військового призначення терористу. Санкції потрібно тримати і після перемоги України, щоб московія скотилася технологічно до стану "лапті, ватник, балалайка", інакше через 5-10-30 років вони залижуть рани, знову наклепають зброї, і почнуть нову війну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus