USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Квіти з цукерок і паперу: для дітей переселенців у Луцьку організували майстер-клас

11 Травня 2022 22:19
У приміщенні технічного фахового коледжу Луцького технічного університету організували майстерклас для дітей переселенців з виготовлення квітів із гофрованого паперу та цукерок.

Захід провели працівники обласної бібліотеки для юнацтва, розповіла Суспільному бібліотекарка Лариса Тананайко.

З її слів, заняття для дітей проводять втретє. Цього разу до майстерки долучилося більше 10 людей.

«Ми робимо букети з цукерок: цукерочки, замотані в гофрований папір. Матеріали принесли самі, бо ми працюємо з нашими благодійниками і матеріали даємо безкоштовно», – говорить завідувачка відділу культури та мистецтв бібліотеки.
Виготовляла квіти з гофрованого паперу робить Наталія Бондаренко разом із дев’ятирічним сином Єгором, котрі місяць тому приїхали до Луцька з Сєвєродонецька. У рідному місті жінка працювала вчителькою початкових класів і зараз, говорить, продовжує навчати дітей дистанційно.

Син Наталії – Єгор – розповів, що у перші дні повномасштабної війни сім’я поселилася в підвалі. «Я мрію, щоб завжди був мир і щоб не було ніколи війни, щоб ми жили у спокої та мирі», – каже хлопець.
Квіти для мами на майстерці виготовляв 12-річний Давид Мустафа з Сєвєродонецька. Зі слів школяра, впродовж місяця з родиною довелося жити в підвалі.

«На матах спали. Ще було страшно, коли біля школи були вибухи – тоді було найстрашніше. І нам навіть до школи трохи попало в спортзал. Мрію про мир, і щоб додому повернутися», – розповів хлопець.
Мама школяра Неля Мустафа також вирішили долучитися до майстерки. Каже: це допомагає відволіктися від поганих думок.

«Я хочу туди повернутися, тому що там мій дім. У мене мама в сусідньому селі лишилася, тому я туди хочу повернутися. Не важливо є там щось чи немає, чи прийдеться починати життя з нуля, ми лишимося там і будемо відбудовувати», – говорить жінка.

У гуртожитку технічного фахового коледжу Луцького НТУ зараз проживають 160 вимушено переселених українців з областей, де ведуться бої, розповів Суспільному заступник директора з навчально-виховної роботи Тарас Божидарник. Додає: усі вони приїхали з Київської, Харківської, Донецької та Херсонської областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus