USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Кватирка в Європу зачинилася: сербська авіакомпанія скасувала рейси до Москви

17 Березня 2022 08:26
Сербська авіакомпанія Air Serbia скасувала всі рейси «Москва – Белград». Пасажири, які придбали квитки, почали отримувати повідомлення про скасування рейсів.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій (ЦТС), пише ТСН.

Раніше сербський авіаперевізник подвоїв кількість прямих рейсів з Москви до Белграда – до 15 на тиждень.

Сербія не є членом ЄС і відмовилася запроваджувати санкції проти Росії, а її літаки можуть вільно перетинати повітряний простір ЄС. Це зробило балканську країну єдиним європейським повітряним коридором, який залишився відкритим для росіян.

Хвиля обурення через заробіток на цих авіаперельотах змусила президента Сербії заявити, що Air Serbia на тлі західних санкцій щодо Росії та тиску з боку європейської спільноти скоротить кількість рейсів до РФ, повернувши їх до попереднього рівня. Але такий крок також наштовхнувся на критику через збагачення на тлі страждань мільйонів українських громадян.

За інформацією ЦТС, у середу, 16 березня, на сайті сербського перевізника неможливо було придбати квиток на московські рейси.

Нагадаємо, після того, як країни Євросоюзу закрили повітряний простір для літаків, що належать російським компаніям та навіть приватним особам, для польотів до Європи росіяни використовували авіакомпанію Air Serbia, яка здебільшого є державною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus