USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.50 10.72

Купив довідку про інвалідність сина: чоловік намагався з підробкою проїхати через «Ягодин»

6 Липня 2024 21:38
На Волині судили чоловіка, який намагався потрапити через «Ягодин» в Польщу з підробленими документами. Він отримав рік іспитового терміну.

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду.

У січні 2024 року Андрій М. через Telegram замовив у невстановленої особи посвідчення про призначення соціальної допомоги дитині з інвалідністю. Такий документ надає змогу чоловікам призовного віку виїжджати за кордон.

Він переслав особі свої персональні дані та дані сина, заплативши за «послугу» 1000 доларів. Невдовзі він отримав посвідчення, нібито видане УСВП Білоцерківської РДА, з фейковими даними. З ним чоловік визнавався законним опікуном дитини з інвалідністю.

Читати ще: Волонтер та підприємець з Києва купив підроблену довідку ВЛК й намагався втекти за кордон через «Ягодин»

18 лютого 2024 року спритник намагався перетнути пункт пропуску «Ягодин», але там його викрили прикордонники.

Обвинувачений вину визнав. Про нього відомо, що він є уродженцем Луганської області, не працює, раніше до криміналу не притягувався.

Суд врахував, що злочин вчинений в умовах воєнного стану та за змовою.

Андрія М. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України. Йому призначили остаточне покарання – один рік обмеження волі. Також чоловік сплатить понад 2000 гривень за судові експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus