USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.10 41.80
  • PLN 10.40 10.60

Купила дім і літак: донька Назарбаєва вивела з Казахстану $300 млн, – The Telegraph

11 Січня 2022 09:56
Молодша донька експрезидента Казахстану Нурсултана НазарбаєваАлія вивела з країни понад $300 млн особистих статків.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 11 січня.

Британське видання The Telegraph пише, що на ці кошти вона придбала в Лондоні дім за $11,6 млн, приватний літак Challenger Bombardier вартістю $25 млн, а також 51% акцій швейцарського банку.

Про це стало відомо через суперечку Алії Назарбаєвої з двома колишніми фінансовими керівниками. На Маліка Ішмуратова та Дениса Короткова-Когановича вона подала до суду за шахрайство. Тоді і з’ясувалось: ще в 2006 році вона вивезла кошти, які, цитуючи судові документи, «стало небезпечно тримати на батьківщині».
Нагадаємо, у перші дні січня 2022 року Казахстан охопили масові протести. Вони почалися як акції проти підвищення цін на газ, але швидко перетворилися на демонстрації з політичними гаслами. Одна з вимог мітингувальників «Старий, йди» – повний відхід з влади Нурсултана Назарбаєва. Назарбаєв, який майже 30 років правив країною, очолив Раду безпеки в 2019 році, залишивши пост президента.

Протести швидко переросли у зіткнення із силовиками. Влада Казахстану вважає заворушення наслідком дій «терористичних груп». У країні запроваджено надзвичайний стан. 7 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв наказав силовикам стріляти «без попередження і на поразку» по учасниках мітингів.

Читати ще: Мухтар Аблязов оголосив себе лідером протестів у Казахстані та назвав Росію окупантом

Токаєв підписав указ про відставку уряду та змінив Нурсултана Назарбаєва на посаді голови Ради безпеки.

Пізно ввечері 5 січня Рада ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ухвалила рішення ввести війська до Казахстану після відповідного звернення президента країни Касим-Жомарта Токаєва.

Свої війська, які в організації називають «миротворчими», до Казахстану направили Росія, Білорусь, Вірменія, Таджикистан та Киргизстан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ігор луцький Показати IP 11 Січня 2022 11:33
А де коменти ватних експердів?
Хехе до Ігор луцький Показати IP 11 Січня 2022 13:59
вони ще поки читають в методичках що по цьому поводу написакати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus