USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Купували дрова: через інтернет-спільноти шахраї ошукали жителів громади на Волині на 63 тис. грн

19 Жовтня 2022 20:02
Від початку осені на території Нововолинської громади поліція зареєструвала уже вісім випадків шахрайств за фактом придбання дров. Мешканці розуміють, що зима цьогоріч буде складною, тому за низькими цінами намагаються придбати усе необхідне для опалення домівок, але часто стають жертвами шахраїв.

Про це повідомив керівник Нововолинського відділення поліції Олег Бончак, передає БУГ.

Постраждалі розповіли правоохоронцям, що на оголошення про продаж дров та паливних брикетів натрапили у спільнотах «Нововолинські оголошення», «Ринок Нововолинськ (онлайн)», «Ринок на карантині».

Згодом стало відомо, що «продавці» перебувають у місцях позбавлення волі. Вони реєстрували свій профіль у Фейсбуці під вигаданим ім’ям та публікували оголошення про продаж товару у місцевих спільнотах.
В оголошенні вказували ціну дров: метрові – 900 та 1100 гривень, колоті – 1200 та 1300 грн. Також у тесті вказаним був номер мобільного телефону, який з допомогою програм визначення, видає користувача «Дрова».

Шахраї брали передоплату за товар, після чого блокували покупця. Загальна сума, на яку ошукали нововолинців, становить понад 63 тисячі гривень.

Правоохоронці вкотре наголошують, аби люди були обачні. Якщо ви не впевненні в продавцеві, то придбати можна в місцевих підприємців. Також в жодному випадку закликають не надсилати передоплату на карту невідомої особи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2022 20:47
Побилися в селі за ті дрова. Так два брати обіцяли мамі рубані дрова під хату. В результаті двоє в бинтах, мама проблем із серцем. Дров немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus