USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Кумівство у Конституційному суді: помічниками суддів призначають дружин та родичів колег, – «Схеми»

12 Березня 2021 13:22
Судді Конституційного Суду не надто переймаються вирішенням кадрових питань. Згідно з розслідуванням журналістів «Схем», помічниками та науковими консультантами призначають родичів інших служителів Феміди або колишніх суддів КСУ.

Журналісти виявили, що посади обіймають поза конкурсом. Переважно це відбувається за поданнями самого судді, пише 24 канал з посиланням на сюжет «Схем».

Помічниця судді Литвинова – дочка судді Касмініна

Так у судді Олександра Литвинова з кінця 2018 року працює Юлія Касмініна. Вона – донька чинного судді КСУ Олександра Касмініна. За рік помічниця заробила 400 тисяч гривень. За сумлінну роботу Касмініна отримала подяку та грамоту від голови КСУ Олександра Тупицького.

Олександр Касмінін роботу дочки прокоментував коротко, наголосивши, що вона стала помічницею Литвинова «відповідно до закону про Конституційний Суд».

Помічниця Касмініна – невістка ексголови КСУ

Касмінін теж працює не без помічниці. Ольга Шаптала – невістка ексголови КСУ Наталії Шаптали. Поки що жінка – у відпустці з догляду за дитиною.

Помічниця судді Віктора КривенкаТамара Федоренко. Це дружина колишнього колеги Кривенка по суду Михайла Гультая. Федоренко за рік отримала 450 гривень зарплати, а також – грамоту від Тупицького.

Журналісти звертались до всіх суддів по коментарі. Проте вони були дуже небагатослівними і більшість відмовлялась пояснювати призначення.

Це не приватна фірма Тупицького, – Шевчук

У коментарі «Схемам» ексголова КСУ Станіслав Шевчук заявив, що вважає подібні призначення – непотизмом. Мовиться про надання родичам або знайомим посад незалежно від їхніх професійних якостей.

«Це – непотизм. З точки зору загального сприйняття правосуддя – це ж не приватна юридична фірма, яку побудував собі Тупицький. КСУ – це серйозна державна установа», – зазначив Шевчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
буба Показати IP 12 Березня 2021 14:05
Для тих, хто не зняв рожевi окуляри: по всьому свiту така схема, iнших не iснуе. На скiльки вона ефективна? - питання десяте.
пиня до буба Показати IP 12 Березня 2021 15:34
Приклади в студію, тільки не постсовок. Чекаю!
Анонім до пиня Показати IP 12 Березня 2021 15:54
google допоможе. keep going!
пиня до Анонім Показати IP 12 Березня 2021 16:15
Чекаю на приклади з нормальних країн, де така масова своячня у помічниках і секретарях суддів.
буба до пиня Показати IP 12 Березня 2021 16:04
вiдкрити секрет Полiшинеля?
Т Показати IP 12 Березня 2021 15:27
І в наших місцевих судах, теж саме. Нажаль.
Анонім Показати IP 12 Березня 2021 16:25
Це стосується не лише Конституційного суду. Всі наші Волинські суди тати-мами-дочки-зяті-невістки-сестри-брати-сини. Пора сказати прямо - у нас утворилася каста суддів - недоторканих, плюючих на закон. Коротше держава в державі. І нема на то ради.
Незабаром і у нас Показати IP 12 Березня 2021 16:37
В Чикаго совершено преступление. Неизвестные преступники изрешетили пулями ближайших родственников федерального окружного судьи Джоан Лефко. В убийстве подозреваются левые супрематисты, так в Америке называют неонацистов.
Ага ага до Незабаром і у нас Показати IP 13 Березня 2021 10:52
Ти на дивані, вихлопними газами всіх наказувати будеш. Хахаха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus