USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Кухар, розвідник, оператор БПЛА: у Міноборони назвали найбільш потрібні у війську спеціальності

Сьогодні 20:58
Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін заявив, що спостерігається тенденція на збільшення запитів щодо спеціальності оператора БПЛА.

Про це він повідомив в інтерв’ю для NV.

«Зараз дуже багато запитів на операторів БПЛА, тому що війна стає все більш високотехнологічною, дуже багато застосовується роботизованих систем, безпілотних літальних апаратів. Також дуже багато запитів є на представників ІТ-сфери з тих самих причин, що війна стає більш сучасною та технологічною», – сказав Лазуткін.

За його словами, останнім часом збільшилася кількість запитів і на тилові спеціальності, як-то кухар чи діловод. Також зафіксована значна кількість запитів на водіїв, механіків, стрільців і розвідників.

Читати ще: У Міноборони відповіли, чи є потреба знижувати мобілізаційний вік

«Можна говорити, що доволі-таки різний спектр. Як суспільство у нас різне, так і кожен шукає себе відповідно до своїх навичок, бажань, страхів, готовності. Наприклад, чимало українців за час війни пройшли курси тактичної медицини, якісь базові курси, опанували якісь навички, принаймні елементарні – вони більш впевнено почуваються. А хтось – навпаки», – додав речник МОУ.

Він зазначив, що при виборі, кого саме призвати до війська, це буде залежати від тих військово-облікових спеціальностей, які мають військовозобов’язані, і запитів на певну кількість таких фахівців військовим керівництвом. Також ці запити можуть змінюватися залежно від того, яка зброя надходить в Україну, яка ситуація на лінії бойового зіткнення, і загалом це залежатиме від багатьох чинників.

Читати ще: Міноборони запускає проєкт з рекрутингу операторів БПЛА. Хто може пройти підготовку
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus