USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

«Крім паспорта, мені Україна не дала ні**я»: пенсіонер з Волині отримав вирок, бо виправдовував війну

14 Липня 2024 22:47
Покарали пенсіонера з Нововолинська, який у соцмережах виправдовував збройну агресію РФ в Україні. Волинянин відбувся двома роками умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду.

Як з’ясувалося, Валентин Х. поширив в акаунті у Фейсбуці відео під назвою «Підпишись. Дівчина готує Закарпаття як окрему республіку?». У публікації містяться фрази з публічними закликами до дій, спрямованих на зміну меж державного кордону України.

Наводимо кілька з них:

«Бо я в рот єб*ла Україну вашу. А знаєте чого? Бо мені Україна, крім українського паспорта, не дала рівно ніх*я. І не дала мені можливість заробити копійку в себе вдома. Коли на Закарпатті ані єдиного заводу, ні єдиної фабрики Україна не поклала, щоби можна заробити копійку. Прийшли мадяри – поклали завод. Прийшли німці – поклали завод. Прийшли італійці – поклали швейну. На тому все кінчилося».

«Складаємо ми нах*й петицію й*бану і відділяємо Закарпаття від України».

«300 раз подумайте над тим, як писати закарпатцю, чого не говорить українською. А на рахунок петиції задумайтеся».

Читати ще: «Наші переможці так перемагають, що чорний день б**дь»: у Луцьку судили пенсіонера, який виправдовував напад РФ

Крім того, він розмістив матеріали, у яких визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році.

«Хоч одна ракета прилетіла в Конче-Заспі? Хоч одна ракета прилетіла в якісь центри прийняття рішень? Ні. Я готовий вже завтра йти на війну пліч-о-пліч з Порошенками, Шмигалями. Я переконаний, що вона договірна. Всі знали, що ця війна буде договірна...», – зазначалося у публікації.

Ще волинянин поширював російськомовні відео про важливість «СВО», окупації частин України, постив відео із критикою української влади.

Читати ще: Волинянин, який живе у Білорусі, виправдовував вторгнення Росії: як його покарали

Обвинувачений вину повністю визнав, уклавши відповідну угоду з прокурором. Йому інкримінували злочини, передбачені ч.1 ст.110, ч.2 ст.436-2 КК України.

У підсумку Валентину Х. призначили чотири роки позбавлення волі, які замінили на два роки іспитового строку. З чоловіка також стягнули 17 тисяч гривень за судові витрати.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Володимир Показати IP 14 Липня 2024 23:48
На рахунок паспорта правда....
Богдан Показати IP 15 Липня 2024 00:03
Як кажуть: чямодан, вокзал, ганебна росія
БУЛЬДОЗЕР ЦИНІЗМУ Показати IP 15 Липня 2024 07:53
ЧИМ БЛИЖЧЕ НАБЛИЖАЄШСЯ ДО ПЕНСІЙНОГО ВІКУ ТИМ ЧІТКІШЕ РОЗУМІЄШ,ЩОЦЕ ДІЙСНО ТАК.
Хз Показати IP 15 Липня 2024 19:39
А що ж вам держава мала дати? Кради поки можеш…
Вчителька до Хз Показати IP 15 Липня 2024 21:08
А що вкрадеш? За свої гроші купуєш наочність , матеріали на різноманітні виставки, конкурси і т. д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus