USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Кремлю загрожує політична криза через присутність строковиків на Курщині, – ISW

Сьогодні 11:24
Тривала присутність російських строковиків у прикордонних районах РФ під час українського вторгнення загрожує Кремлю політичною кризою у звя’зку з втратами серед цих призовників.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль продемонстрував велике занепокоєння суспільною реакцією щодо питань військових-строковиків, а президент Росії Володимир Путін раніше вжив заходів, щоб заспокоїти скарги родичів призовників.

«Тривала присутність російських строковиків у прикордонних районах під час українського вторгнення загрожує Кремлю потенційною політичною кризою щодо втрат серед російських призовників», – вважають в ISW.

Читати ще: Генштаб мав кілька сценаріїв наступу на РФ, – ЗМІ

Там також вказали, що командир загону спецназу «Ахмат» Апті Алаудінов видавав себе за речника російської оборони в Курській області, і інформагентство ТАСС неодноразово посилювало його заяви після українського вторгнення. На думку аналітиків, грубі заклики Алаудінова до родичів строковиків припинити скаржитися, до строковиків – брати участь у бойових діях у прикордонній зоні, а до громадян Росії – сприймати втрати серед строковиків та інших військовослужбовців можуть загострити напругу у російському суспільстві та потенційно загрожують стабільності режиму Путіна.

Водночас лідер Чечні Рамзан Кадиров зробив лише обмежені публічні заяви щодо українського наступу на Курщині, незважаючи на помітну роль Алаудінова та спецназу «Ахмат» у російській відповіді на вторгнення.

Читати ще: Україна створила першу військову комендатуру в Курській області

Зауважимо, напередодні видання Financial Times повідомило, що Росія досі не зібрала достатньо сил, щоб протистояти вторгненню на Курщину. Натомість військове командування РФ стягує до області недосвідчених строковиків з усієї країни, люди нажахані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus