USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Кремль дав добро. ISW повідомив про знищення бригади, причетної до звірств у Бучі

12 Серпня 2022 12:11
64-ту окрему гвардійську мотострілецьку бригаду 35-ї загальновійськової армії Росії, імовірно, було знищено зі згоди Кремля з метою приховати воєнні злочини, вчинені на Київщині, зокрема у Бучі.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Главком.

Повідомляють, що після повернення до Росії бригаду терміново знову перекинули на схід України без можливості реформування та поповнення запасів, щоб приховати їхні воєнні злочини у Бучі.

Журналіст «Радіо Свобода» Марк Крутов провів розслідування щодо бригади після її участі у звірствах в Бучі і дійшов висновку, що після важких боїв на Ізюмському та Слов'янському напрямках бригада практично припинила існування.

Читати ще: «Вбивали з відвертим садизмом»: NYT створило карту злочинів росіян у Бучі

У звіті Інституту вивчення війни також ідеться, що регіони Російської Федерації продовжують формувати добровольчі батальйони для участі у війні в Україні. 60% збройних сил Росії складаються з добровольців за короткостроковими контрактами, а моральний дух у російських лавах залишається низьким. Ці факти узгоджуються з оцінкою ISW на початку березня про те, що російські сили продовжуватимуть швидко замінювати резерви, що деградують, менш підготовленими добровольчими силами.

Читати ще: Розслідування Reuters: звірства у Бучі творили псковські десантники, рос гвардійці і кадировці

Зазначимо, що за даними Генштабу ЗСУ, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну знищено понад 43 тисячі російських військових.

Раніше журнал The Economist назвав кількість загиблих і поранених росіян в Україні. За даними видання, від початку повномасштабного вторгнення армія загарбників могла втратити у війні проти України від 100 до 125 тисяч живої сили. Це на рівні найгірших показників Другої світової війни. Починаючи з 1816 року війни, за винятком світових, забирали в середньому 50 життів військових на полі бою. Але аналітики зазначили, що «війна Росії в Україні набагато кривавіша».

За оцінками Центрального розвідувального управління США, російські втрати в Україні станом на 21 липня перевищили 15 тисяч убитих і, можливо, 45 тисяч поранених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus