USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Країни НАТО розробляють схему перекидання військ у разі конфлікту з РФ, – ЗМІ

14 Липня 2024 14:51
Німеччина разом із союзниками по НАТО розробляє схему перекидання військ на схід Європи на випадок можливого нападу РФ.

Про це повідомило видання Spiegel з посиланням на секретний документ Бундесверу. Як зазначається, у цьому випадку через територію ФРН протягом 3-6 місяців перемістять до 800 000 солдатів Альянсу і понад 200 000 одиниць різної техніки.

Для перекидання солдат та озброєння із заходу на схід використовуватиметься автомагістраль А2, що йде від міста Оберхаузен у до кільцевої автодороги Берліна. Наразі Бундесвер, керівництво федеральних земель та уряд продовжують розробляти план – працюють над безпекою маршруту та розглядають його альтернативи.

Читати ще: Росії стає все складніше приховувати втрати та шукати ресурси для війни в Україні, – ГУР

Проблемним «вузьким місцем» є міст Хоенварте через Ельбу на північ від Магдебурга. У разі диверсії або ракетної атаки на нього магістраль A2 виявиться повністю паралізованою.

«У цих сценаріях про солдатів потрібно буде дбати й розміщувати під час їхнього транспортування, а для техніки знадобиться пальне та інфраструктура», – зауважив президент Федерального управління цивільного захисту та допомоги при стихійних лихах Ральф Тізлер.

За даними Spiegel, план оборони Німеччини займає кілька сотень сторінок. Його розробка почалась ще у березні минулого року через повномасштабну війну в Україні. Журналісти наголошують, що це перший об’ємний план захисту від військових нападів, розроблений за останні 30 років.

Читати ще: Німеччина створює підрозділ для боротьби з російською дезінформацією

Раніше Генсек альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Росія зараз не нападе на НАТО, бо повністю занурена у війну проти України.

Генеральний інспектор збройних сил ФРН Карстен Бройер зазначив, що Німеччина активно готується до можливої війни з Росією, адже вважає, що до 2029 року для РФ складуться оптимальні умови, щоб розв’язати війну з НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus