USD 40.45 40.87
  • USD 40.45 40.87
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Країни G7 погодили 50 млрд доларів для України

13 Червня 2024 16:57
Лідери країн-учасниць «Великої сімки» (G7) на саміті в Італії погодили передачу Україні 50 млрд доларів.

Про це повідомив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер у соцмережі Х в четвер, 13 червня.

«Хороші новини від G7: ще 50 млрд доларів для України. Ми використовуємо для цього відсотки від заморожених активів – розумний інструмент, який показує Путіну нашу єдність, дуже допомагає Україні і знімає навантаження з бюджетів», – заявив міністр.

Крістіан Лінднер додав, що наразі опрацьовуються усі інші деталі цієї угоди.

Чиновники по обидва боки Атлантики вже кілька місяців обговорюють, як використати прибуток, отриманий від близько 280 мільярдів доларів заморожених фондів російського центрального банку, більша частина яких знаходиться в Європі.

Читати ще: В ЄС погодили використання 90% доходів від заморожених активів РФ на допомогу Києву, – Шольц

Надходження від заморожених активів оцінюються в суму від 3 до 5 мільярдів євро на рік. ЄС уже погодився надавати Україні прибуток двічі на рік, але США закликають союзників по «Великій сімці» знайти способи надати Києву негайну підтримку.

12 червня французьке видання Le Monde повідомило, що лідери «Великої сімки» домовилися надати Україні 50 мільярдів доларів за рахунок використання заморожених російських активів до кінця року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 13 Червня 2024 18:08
Ось якi молодцi:позичили Украiнi вкраденi грошi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus