USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

«Країна наближається до економічного Армагеддону», – ексміністр фінансів

14 Листопада 2020 15:46
Гроші з Фонду боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19, які направили на будівництво доріг, освоїв дорожній картель.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці заявив колишній радник голови Офісу президента України, ексміністр фінансів Ігор Уманський, пише delo.ua.

У своєму повідомленні він звинуватив владу у втраті адекватного сприйняття реальності.

«2020 запам’ятається українцям надовго. Не тільки через пандемію і незграбну боротьбу з нею, а й через безпрецедентний рівень зростання корупції і втрату владою адекватного сприйняття реальності. Так зване «Велике будівництво» – яскраве тому підтвердження», – підкреслив він.

За його словами, за останні два роки бюджет на будівництво і ремонт доріг зріс в три рази. При цьому з початку «Великого будівництва» почалися зміни у вимогах до тендерної документації.

Уманський зазначив, що за дивним «збігом обставин» новим вимогам відповідає тільки шість компаній – улюбленці «долі» або «картель», як їх називають колеги.

«Вигравати смачні тендери можуть тільки вони. Але якщо придивитися – ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродують підряди субпідрядникам з дисконтом 30-40%», – написав Уманський.
Він пояснив, що якщо скласти всі тендери цих шести компаній і обчислити всі «дисконти», сума на будівництво складе близько 36 млрд грн, а саме таку суму додатково виділили Укравтодору з Фонду боротьби з коронавірусом.

Як зазначив ексглава Мінфіну, таку ж протяжність доріг можна було б побудувати і без грошей, які були заплановані на боротьбу з пандемією. При цьому, як вважає Уманський, «ковідний фонд» штучно витратили.

«Країна наближається до економічного Армагеддону», – резюмував Уманський.

Як повідомлялося раніше, колишній міністр фінансів України Ігор Уманський, який останні місяці займав пост радника голови Офісу президента України, подав заяву про звільнення після введення «карантину вихідного дня»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дзвоніть на 103 Показати IP 14 Листопада 2020 16:52
Та вже скоріше би настав той АРМАГЕДДОН.
турбо режим Показати IP 14 Листопада 2020 17:21
73% так не вважають і безмежно щасливі від того!
Лучанин Показати IP 14 Листопада 2020 17:34
ЗЕ рулить. З таким розмахом даже порох не крав
Гагарін Показати IP 15 Листопада 2020 19:56
В лікарнях з фондом і без,треба платити!Без грошей ніяк!
Анонім Показати IP 16 Листопада 2020 09:30
Відкрив америку... Те що буде капут відомо з 2014 року бо видно куди йде діло... В кого є голова і вона вміє мислити, читайте цифри: весь бюджет 2121 - 1 трлн з хвостиком, з них 600 млрд на виплату мвф, десь 240 пенс фонд, 200 на армію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus