USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Кожен десятий антивакцинатор боїться мутацій в організмі

15 Листопада 2021 07:00
В Україні кожен десятий антивакцинатор вважає, що вакцина призводить до мутацій в організмі.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження на тему «Українські антивакцинатори: хто вони», яке було проведене Українським інститутом майбутнього (UIF) спільно із соціологічною компанією New Image Marketing Group, передає Укрінформ.

Згідно з дослідженням, 48% опитаних не хочуть вакцинуватися насамперед через недовіру до вакцин. На наступному місці за популярністю такі причини - страх мутацій в організмі (10%) та очікування результатів довгострокових досліджень вакцин проти COVID-19 (9%). Також 1% респондентів боїться чіпування через вакцинацію.
Понад третина громадян (36%) стверджує, що взагалі не збираються вакцинуватися. Натомість про свою повну вакцинацію заявляють 27% опитаних і ще 13% відповіли, що поки отримали першу дозу. Кожен п’ятий респондент, хоча ще й не зробив щеплення, стверджує, що сподівається невдовзі це зробити.

Згідно з опитуванням, основними причинами, чому громадяни не вакцинувалися раніше, але сподіваються це зробити незабаром, є зміна критичної думки про вакцинацію – 21%, відсутність часу – 18%, наявність антитіл – 16%. А також відсутність потреби вакцинуватися – 14%, чи доступності вакцини, якій би респондент довіряв – 13%.
Загалом майже три чверті з тих, хто не вакцинувався раніше, але хоче це зробити зараз, позитивно ставляться до ідеї вакцинації, включаючи щеплення від поліомієліту, правця тощо. Лише 10% з них заявили, що вони проти щеплень і не щеплювали би навіть своїх дітей.

Соціологічне дослідження на тему «Українські антивакцинатори: хто вони» було проведене Українським інститутом майбутнього (UIF) спільно із соціологічною компанією New Image Marketing Group з 23 жовтня по 2 листопада 2021 року по всій території України. Опитано 2400 респондентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 15 Листопада 2021 07:10
Грош ціна таким "дослідженням".
Луцький Показати IP 15 Листопада 2021 08:40
А не боїтеся, що вас звинуватять в дескримінації? Вакцинатори, антивакцинатори, - це прямий заклик до розділу суспільства на кшталт, - "правельні-не правельні") В кожного є свобода вибору!!!! І ваша пропаганда, провокації та взагалі усі методи, на адекватних, тверезо мислящих людей ніяк взагалі не вплине, хоч за д***пу себе укусіть!)
лучанка до Луцький Показати IP 15 Листопада 2021 21:50
ви себе вже вкусили - не соромно так безграмотно писати?! Ваша свобода закінчується там, де починається свобода іншого! Теж вже дістали зі своєю "свободою"! Це якби на фронті солдат поклав зброю і сказав:"Хочу стріляю, не хочу - не стріляю. Маю свободу вибору!".
Луцький до лучанка Показати IP 16 Листопада 2021 09:45
В нас тут тест на граматику? Ну ок ви його здали, но суть то в іншому, вам же все зрозуміло, що я написав!? То навіщо ці понти?)))) Шкода вас, та вашого низького рівня айкю, щоб зрозуміти прості речі, і свобода вибору ніяк не перекликаєтьс яз свободою іншого, і так, я би був безиежно щасливий, якби усі солдати, з обох сторін, склали зброю і сказали: -все, досить!! Я стріляти не буду!!!! Досить вірити цим жирним уродам, зі синдромом величі, і постійної нехватки усього! Ті хто себе називають владою, управляють цим цирком під назвою димократія та "незалежна держава" смішно, ти далі своїх рожевих окулярів, на жаль, не х***на не бачиш! Чи ти вважаєш, що уся ця рекламна компанія, та пропаганда, з "безкоштовною" вакцинацією, акт доброї волі, наших провладців, ти на*рен нікому не потрібна, окрім рідних! ДумайТе! і дивіться тверезо на те, що насправді відбувається!!! Всім добра і миру!
Петро до лучанка Показати IP 16 Листопада 2021 13:45
Не бачиш різниці між геноцидом і вакцинацією ?Відкрий очі і думай головою а не телевізором..
Сс Показати IP 15 Листопада 2021 08:52
Не маніпулюйте, вішаючи ярлики і однобоко висвітлюючи ситуацію!
Анонім Показати IP 15 Листопада 2021 09:26
цікаво чи знають ті, хто побоюється, про речовину поліакриламід та як вона утвоюється на їх власній кухні?
іра Показати IP 15 Листопада 2021 09:34
Наших людей спочатку треба провакцинувати від мутації мізків
Тетяна Показати IP 15 Листопада 2021 14:38
А чому немає таких пунктів: - Не довіряю владі; - Не довіряю нашій медичній системі; - Проти примусової вакцинації. Влада настільки забрехалась і суперечить сама собі - що люди вже принципово не хочуть вакцинуватися.
Анонім до Тетяна Показати IP 15 Листопада 2021 15:04
маєте достатньо здоров'я для перевірки роботи реанімації та швидкої? вперед, ваш досвід важливий для нас!
Внук до Анонім Показати IP 23 Листопада 2021 13:41
Маю достатньо здоровя, і не вірю в баранофікус. Живу щасливо без вашого шмурдяку і буду ще довго жити.
Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 23:52
Для лікарень та швидких ви - не пацієнт, а статистика. І ніхто не буде перейматися вами. Крім своіх близьких нікому ви не потрібні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus