USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Кожен день війни завдає українській природі шкоди на 4 мільярди гривень, – Міндовкілля

12 Липня 2023 06:09
Кожен день повномасштабної війни завдає українській природі збитків на 4 млрд грн і це без урахування екоциду рф на Каховській ГЕС.

Про це повідомляє УНІАН.

«Кожен день інспектори Державної екологічної інспекції України фіксують руйнування довкілля від бойових дій. Цифри жахають. Сьогодні маємо вже близько 51 млрд євро або 2 трлн гривень екологічних збитків. Це означає, що кожен день війни коштує Росії мінімум 102 млн євро або 4 млрд гривень екологічних збитків», – інформує міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

За його словами, обрахунки збитків тривають.

«Росія заплатить за кожен день цієї війни. За кожне спалене дерево. Кожен спаплюжений клаптик української землі. Для цього ми обʼєднуємося з усім цивілізованим світом та працюємо над визнанням екоциду у міжнародному законодавстві», – додав міністр.

Раніше и повідомляли, що через руйнування Каховської ГЕС Україні було завдано щонайменше 2 млрд доларів прямих збитків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 12 Липня 2023 09:52
Може хватить тиндичити "Росiя заплатить,Росiя заплатить" хто ти забереш цi грошi в Росii.ви за людей думайте ,а не за грошi.вiйну зупиняйте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus