USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.56 10.68

Кожен 5 негативний тест на COVID-19 помилковий: чому не треба виходити з самоізоляції завчасно

2 Вересня 2020 23:42
Вірус SARS-CoV-2 може залишатися в організмі людини значно довше, ніж вважали раніше. Тому, не варто поспішати завершувати самоізоляцію у випадку захворювання на COVID-19.

Автори дослідження, опублікованого у British Medical Journal, зробили висновок, що пацієнтам необхідно близько місяця самоізоляції, перш ніж повертатися до роботи чи навчання, оскільки один з п’яти негативних результатах тесту на коронавірус є помилковим. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на CNN.

Таким чином, кожен п’ятий пацієнт може поширювати вірус після закінчення термінів ізоляції. Але не здогадується про це, оскільки в багатьох симптоми, до прикладу втрата нюху, затуманення розуму чи пригніченість, зберігаються місяцями після одужання.

Поки не існує більш точного способу, щоб визначити наявність вірусу в організмі.

«Ми вважаємо, що довготривалі симптоми можна частково пояснити ураженням судин, що є своєрідним слідом вірусу навіть після того, як він зник з тіла», – розповів доктор Вільям Лі.

Це говорить про те, що наука ще багато чого не знає про коронавірус, зокрема й те, коли хворі зможуть повернутися до нормального життя.

До слова, українське МОЗ 2 вересня оновило правила виходу з самоізоляції для людей, які контактували з хворими на коронавірусну інфекцію COVID-19.

До цього часу для виходу з самоізоляції контактні особи на 14 день мали зробити ПЛР-тест. Однак цього тижня міністерство змінює алгоритм.

Людина може завершити самоізоляцію на 14 день без проведення ПЛР, якщо не буде симптомів. Крім того, тестування можуть зробити на 7-9 день ізоляції. Якщо результат буде негативний, людині дозволять завершити самоізоляцію раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Остап Вакарчук Показати IP 3 Вересня 2020 08:29
Значить, якщо вірити цій статті то до 125 798 числа людей в Україні, підтверджених на коронавірус треба додати кожну 5-у людину, що вже здала аналізи і отримала негативний результат. А значить треба цей результат тестів зарахувати, як позитивний. Українські медики станом на 01.09.2020 року провели 1 513 793 ПЛР-тестів на коронавірусну хворобу. 1 513 793 : 5 = 302 758 позитивних тестів + 125 798, що вже є зареєстровані хворі і отримуємо таку картину, що на сьогодні в Україні захворіли на коронавірус понад 428 556 чоловік. Я більш ніж упевнений, що це не остання цифра, якби наші медики провели хоч би по мільйону тестів у кожній області, то повірте цифри на хворих були б вражаючі.
111 Показати IP 3 Вересня 2020 10:04
Можеб на оборот булоб менше в 5 разів для чого зразу в більшу сторону крутити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus