USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Ковідні відділення переповнені. Чи вистачить волинянам кисню

5 Листопада 2021 17:10
Волинська область повною мірою забезпечена киснем. До того ж, очікуються чергові поставки кисню в суботу-неділю.

Про це розповіла на брифінгу заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

«Сьогодні в нас на залишках є 18 тонн кисню. Чекаємо поставки в суботу-неділю. Наразі наші заклади витрачають за добу вісім тонн. Також працюють десять генераторів кисню. Тому киснем ми забезпечені», – прокоментувала вона.

Натомість Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко інформувала, що у зв’язку з ростом захворюваності спостерігаються спалахи в організованих колективах.

«Якщо на початку вересня і на початку жовтня ми спостерігали в основному спалахи в навчально-виховних закладах області, то сьогодні спостерігаємо спалахи вже і в трудових колективах, на підприємствах. Зокрема, у Горохівському (два спалахи), Маневицькому (1 спалах) районах. Хочу нагадати, що контактні особи повинні бути на самоізоляції 14 днів. На сьомий-восьмий день вони мають зробити тестування на наявність антигену. Можна зауважити, що щеплені особи не підлягають самоізоляції, а лише медичному спостереженню», – сказала Наталія Янко.

За даними епіднагляду, найчастіше спалахи виникають у колективах, де простежується низьке охоплення вакцинацією персоналу.

Читати ще: Вакцинація чи реанімація? 93% госпіталізованих волинян із COVID-19 не були вакциновані

«Колективний імунітет ми зможемо отримати, якщо буде вакциновано мінімум 78% населення. Станом на сьогодні ми не досягли колективного імунітету і цей показник становить 28% від загальної кількості дорослого населення. Повний курс вакцинації мають до 19% дорослого населення», – наголосила Наталія Янко.

Більшість осіб, які пройшли повний курс вакцинації, – це волиняни віком 40-59 років (23%). Серед мешканців області віком 60+ щеплення отримали лише 16%.

Як нагадала Наталія Янко, в Україні дозволено щеплення дітей 12-15 років. На Волині повний курс вакцинації пройшли дві дитини.

«Ковідні відділення переповнені, медпрацівники працюють на повну силу, аби врятувати життя і зробити все для того, щоб не допустити поширення інфекції. Щодня ми спостерігаємо величезні черги до пунктів щеплень у областях, зокрема, там, де діє «червона» зона», – акцентувала вона.

Нагадаємо, з понеділка Волинь переходить у червону зону епіднебезпеки.

Читати ще: Які правила діятимуть у громадському транспорті у зв’язку з введенням на Волині червоної зони

Також із 8 листопада освітяни та працівники державної служби, які не пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітних плат.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 5 Листопада 2021 17:25
Вставай народ магучій! то все придумують, що би обколоти всіх. Треба їсти часник, сало і запивати самогоном, і все буде прекрасно. Вставай народ магучій, ми сливянє!
дідо до Анонім Показати IP 5 Листопада 2021 17:53
ти магучій безграмотний алкоголік
Вільний Показати IP 5 Листопада 2021 23:07
Переповнені... Писати можна що завгодно
Прокурор. Показати IP 6 Листопада 2021 17:05
Чомусь думаю, що плахотна і тимощук будуть сидіти в тюрмі по статті КК порушення рівності. Ніхто не дав права, навіть наркоклоуну зеленому порушувати Конституцію. До речі, я не проти вакцинації, але за дотримання прав і свобод громадян..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus