USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Ковельський ліцей виготовив для ЗСУ сотню сонячних зарядних пристроїв

9 Серпня 2022 09:20
У ліцеї №11 в Ковелі уже четвертий місяць виготовляють зарядні пристрої для ЗСУ, які працюють завдяки сонячній енергії.

Воїни також хочуть знати новини з рідної домівки. Втім, на фронті досить часто немає можливості підзарядити від електромережі мобільні телефони, рації, павербанки, йдеться на сайті Ковельської міськради.

Працівники одинадцятого ліцею зібрали значну суму грошей, за які купують сонячні панелі. Разом із партнерами з м. Бжег Дольний, зокрема з Якубом Лукойко, доставляють їх з Німеччини.
Для виготовлення пластикових деталей придбали 3D-принтер. Вчитель трудового навчання Роман Понедільник, фізичної культури Роман Жук та інженер комп’ютерних класів Віталій Мельничук перетворюють панелі в зарядні пристрої.

Вчителі обслуговуючої праці Тамара Хавіна та Світлана Олексюк шиють для них переносні сумки.
Днями передали на схід соту зарядну сонячну панель. Географія відправлень досить широка. Про таку роботу освітян знають і бійці ЗСУ – телефонують. Потреба в пристроях досить суттєва. Підтримує цю справу і Ковельська міська влада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus