USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Ковельські рятувальники отримали автомобіль, генератор та спорядження від благодійників з Німеччини

6 Січня 2023 15:51
Міська рада придбала для потреб Ковельського управління ГУ ДСНС України у Волинській області необхідне обладнання, що допоможе рятувальникам в період воєнного стану. Для його закупівлі з бюджету громади виділено майже 700 тисяч гривень.

Про це повідомили у Ковельській міськраді.

За словами керівника, полковника служби цивільного захисту Володимира Войтаніка, закуплено пожежні рукави, вогнегасники, тепловідбивні костюми.

«Потребу у тепловідбивних костюмах ми особливо відчули, коли ліквідовували пожежу під час влучання російської ракети у розподільчу електропідстанцію. Сподіваємось, що надалі їх будемо використовувати лише на навчаннях. Маємо тепер квадрокоптер. Дрон вкрай необхідний, щоб оцінити об’єми пожежі та розуміти, де необхідно більше гасити, також це допоможе нам боротись з паліями сухої трави», – наголосив Володимир Войтанік.

Закуплено також станції цифрового зв’язку. У Ковелі встановили необхідні ретранслятори, щоб працювати на великих відстанях, тепер підрозділи постійно будуть в контакті з диспетчерським пунктом. Придбано чимало необхідних речей для облаштування пунктів незламності.

Міський голова Ігор Чайка сьогодні зустрівся з вогнеборцями та подякував їм за службу.

«Особисто бачив, в яких умовах Вам доводиться працювати. Спасибі за мужність, силу духу та врятовані життя. Намагаємось робити все для того, аби Вас підтримати, виділяючи кошти з бюджету, та співпрацюючи з нашими містами-партнерами, які теж багато Вам тепер допомагають з технікою, спорядженням».

Зараз у Ковелі перебуває делегація з міста Вальсроде. Голові благодійного товариства Міхаелеві Хааке продемонстрували використання генератора, якого нещодавно вони подарували ковельським рятувальникам.

Також благодійники з Вальсроде передали пожежно-рятувальний автомобіль, спорядження.

«Мешканці Вальсроде дуже хвилюються за долю ковельчан. Після того, як розпочалась війна, я звернувся до нашого мера, написав у пресі з проханням допомоги. І наші люди відгукнулись. Саме завдяки їм, я зміг доставити сюди автомобілі, генератори та багато іншого, що зараз потребує місто».

Володимир Войтанік від себе особисто та від усього особового складу подякував міській владі, Ігореві Чайці, Міхаелю Хааке та його благодійному фонду за допомогу.

«Велике спасибі за розуміння, співпрацю. Щиро сподіваємось на її продовження», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Січня 2023 17:51
тобто це натяк на відсутність адекватного централізованого матеріально-технічного забезпечення регіональних рятувальників?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus