USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Ковельські медики отримали сучасний реанімобіль за 15 тисяч євро

23 Червня 2022 08:34
Ковельські медики отримали сучасний реанімобіль від німецьких друзів. Його оснащення дозволяє проводити усі реанімаційні заходи просто в авто і транспортувати тяжких пацієнтів.

Детальніше про можливості реанімобіля та завдяки кому ковельчани отримали такий подарунок – у сюжеті 12 каналу.

Такий подарунок, діляться медики, для них на вагу золота. Адже дозволяє без проблем транспортувати тяжких пацієнтів та надавати широкий спектр реанімаційних заходів.

«Це дефібрилятор – апарат, який запускає серце, коли воно зупинилося. А це апарат штучної вентиляції легень, тобто маємо можливість давати кисень в будь-який момент, і відсмоктувач, який очищає дихальні шляхи для того, щоб людина могла вільно дихати», – розповів медичний директор Ковельського МТМО Микола Шабанов.

З переваг – і мобільні носилки, які дозволяють з легкістю транспортувати пацієнта та підлаштовуватися під різні ситуації. Вони оснащені спеціальними щитами для перевезення пацієнтів, які мають черепно-мозкові та спинальні травми.
Читати ще: У Луцьку в центральний пункт допомоги діти приносять для військових смаколики та власні малюнки

Подбали тут і про зручне сидіння для медиків, аби вони могли максимально швидко реанімувати пацієнта.

«Це люди, які перебувають у стані коматозному, які мають порушення дихальної системи», – пояснює Микола Шабанов.

У реанімобілі є також медикаменти та необхідне приладдя для лікарів. До слова, нове авто спільними зусиллями придбали три організації. Його вартість – 15 тисяч євро.

«Це Червоний Хрест з міста Зольтао, Червоний Хрест з міста Вальсроде і благодійна організація «Допомога дітям Ковеля», з якою Ковель уже співпрацює понад 30 років і яку очолює Мікаель Хааке», – каже медичний директор.

Саме Мікаель Хааке і привіз на Волинь реанімобіль. Співпрацю з німецьким партнерами продовжать і надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Справедливий Показати IP 23 Червня 2022 09:16
15000 євро це копійки для сучасної спецтехніки, цікаво а за бюджетні кошти аналогічний автомобіль скільки буде коштувати, мабуть в разів п'ять дорожче

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus