USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Ковельські дитсадки готують до прийому дітей

5 Вересня 2022 07:31
У Ковельській громаді на сьогодні працює три дитсадки, з понеділка до них доєднається стільки ж, а ще у трьох – активно готуються до прийому дітвори.

Про це повідомили у міській раді.

Бригади будівельників у двох ЗДО виконують ремонтні роботи в укриттях. Один заклад уже займається його естетичним оформленням. Аби діткам було затишно і комфортно перебувати під час тривоги, колектив дружно взявся за пензлі і став розмальовувати стіни.

Робота «кипить» і на подвір’ї. Прибирають, лагодять меблі. Кажуть, дуже приємно, що батьки відгукнулись на прохання мера, і привезли лавки, які дуже сьогодні потрібні.

За словами директора Ірини Леус, у них буде сформовано сім одно- та різновікових груп. Найперше братимуть діток військовослужбовців, батьків, що працюють.

Інші малята, які мають бажання відвідувати заклад, зможуть це робити почергово: 2 тижні ходитимуть у садок, стільки ж перебуватимуть вдома. Це допоможе охопити якнайбільшу кількість малечі дошкільною освітою.

У ЗДО працюватимуть групи з інклюзивним навчанням. До слова, для дітей з особливими потребами в укритті облаштували рекреаційну кімнату. З ними займатиметься психолог та асистент вихователя.

Тепер маленьких відвідувачів зустрічатиме куточок шани і поваги, який присвячений нашим захисникам. Приділятимуть більше уваги патріотичному вихованню.

Загалом колектив перелаштовується до роботи у нових умовах. Заняття з цивільного захисту відбулось для персоналу. А далі вихователі навчатимуть діток правилам евакуації.

«Докладаємо зусиль, щоб всі укриття були комфортні, освітлені, мали необхідні меблі, санвузол. Робимо усе, аби дітям, особливо найменшим, було якомога зручніше перебувати там під час повітряної тривоги. На облаштування захисних споруд в закладах освіти громади (дитсадки, школи) з місцевого бюджету виділено уже майже чотири мільйони гривень. За необхідності кошти будуть додаватись», – зазначає заступник міського голови Наталія Маленицька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus