USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Ковельська громада віддала останню шану Герою Юрію Семенюку

Сьогодні 14:46
Він, як і кожен з нас, мріяв про Перемогу, мирну Україну. І віддав за це найдорожче – життя. Сьогодні громада попрощалась з ковельчанином, воїном Юрієм Семенюком.

Про це повідомили в Ковельській міській раді.

Свого часу, після закінчення школи №11 в Ковелі, працював на заводі «Ковельмолоко», на підприємстві «Нектар Плюс». Юрій був звичайною людиною, яка раділа новому дню, мріяла, думала про майбутнє. Війна не лише все це обриває, нищить всі наміри, вона забирає життя.

Його мобілізували цьогоріч у лютому. Людині без досвіду довелося швидко опанувати військову професію, щоб успішно виконувати бойові завдання.
Юрій Семенюк служив розвідником-далекомірником мінометної батареї. Часто телефонував додому, цікавився, як всі, як родина. І того трагічного дня 27 липня, коли був смертельно поранений під час ворожого мінометного обстрілу біля села Калинівка на Донеччині, він востаннє порозмовляв з мамою. Тепер йому назавжди 43 роки.
«Ми втратили хорошу людину. Ми втратили українця. Юрій не встиг створити сім’ю, тому наша громада, як велика родина, буде разом молитися за спокій його душі. І завжди дякувати йому за ту велику жертву заради країни, свого міста. Щирі співчуття мамі Галині Олексіївні, брату Ігорю, всім, хто знав і любив нашого Героя», – сказав міський голова Ігор Чайка.
Частиною життя Юрія був спорт. Він грав у футбол, захищав кольори місцевої команди. Сьогодні його тренер, наставник Микола Лис прийшов попрощатися не лише з учнем, а й другом. Бо до останнього спілкувалися, часто обговорювали спортивні новини.

«Юрій виріс у мене перед очима. Порядний, товариський. Скільки ми виїздили з ним Україною, Німеччиною, Польщею. Юру все завжди влаштовувало, ніколи не мав ворогів. Ми й зараз часто розмовляли. Майже щодня обговорювали події на чемпіонаті Європи з футболу, останніми днями – на Олімпіаді. Важко усвідомити, що тепер його нема з нами. Ми тебе не забудемо. Ти був найкращий», – зазначив Микола Вікторович.
Про те, яким запам’ятали Юрія у школі, розповіла директорка ліцею №11, у якому навчався Герой, Галина Сидорук:

«Сьогодні нам доводиться відстоювати своє право на життя. І в бій з ворогом стають прості хлопці й дівчата, яким і був Юрій. Однокласники згадують, що він був дуже товариським, любив життя, був людиною кришталевої душі. Завжди міг прийти на допомогу. Вчителі розповідають про нього як дуже хорошого, доброго учня. Одним з улюблених предметів у Юри був «Захист Вітчизни». Вітчизни, яку він пішов захищати, те небо, під яким ми сьогодні його оплакуємо. Пам’ять про нього залишиться у серцях друзів, однокласників, учителів, усіх ковельчан».
Закарбувались у пам’яті й слова протоієрея, декана Ковельського міського деканату ПЦУ Василя Мичка, які він виголосив на площі Героїв Майдану: «Наш воїн дав комусь можливість народитись, комусь одружитись, а нам — спокійно продовжувати жити. Буде час, коли настане мир у нашій країні, але, на превеликий жаль, ми бачитимемо багато могил своїх захисників».
Поховали Юрія Семенюка на Алеї Героїв міського кладовища.

Редакція Волинських Новин висловлює щирі співчуття рідним. Вічна пам’ять, честь та шана Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus