USD 41.12 41.70
  • USD 41.12 41.70
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Ковельська громада бере участь у масштабному проєкті з термомодернізації

20 Жовтня 2023 06:47
Ковельська громада пройшла конкурсний відбір проєктів за програмою «Енергоефективність громадських будівель в Україні», що фінансуються за рахунок коштів позики Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

У найближчій перспективі планується термомодернізація семи об’єктів комунальної власності. Це – три заклади освіти (ліцей № 7, ЗЗСО№ 12, ЗДО № 9), три – охорони здоров’я (центральна районна лікарня, клініко-діагностична лабораторія центральної районної лікарні, пологовий будинок) та адміністративна будівля.

Йдеться про утеплення фасадів, дахів, підвальних перекриттів, встановлення енергоефективних вікон та вхідних дверей, індивідуальних теплових пунктів тощо.

Наступний етап – оцінка кредитоспроможності Міністерством фінансів України. За її результатами буде укладено договір щодо фінансування.

Моніторинг впровадження проєктів та консультування на всіх етапах реалізації, за домовленістю з Європейським інвестиційним банком, здійснюватиме команда технічної підтримки Програми Розвитку ООН в Україні.
У місті перебували фахівці цієї організації Валентина Гуч-Денисенко, аналітик з енергетичних аудитів та Анастасія Криволапова, інженер – аналітик. Вони зустрілись з першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим, керуючим справами Іваном Чуліпою, побували на усіх об’єктах, які увійшли до проєкту.

Представники ПРООН поспілкувались з керівниками та відповідальними за це працівниками закладів, аби врахувати усі важливі моменти під час роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus