USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Ковельчанин ледь не сів на п’ять років, бо вкрав понад 15 тисяч з електронного гаманця

Сьогодні 21:41
Молодий ковельчанин два рази таємно знімав гроші з електронного гаманця потерпілого. За це він ледь не отримав п’ять років ув’язнення, обмежившись умовним строком.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду.

Уночі 17 грудня 2023 року Павло Ш., використовуючи телефон потерпілого, зайшов у його електронний гаманець «Apple Pay». Кількома транзакціями він зняв із рахунку 4368 гривень.

Читати ще: Пила через мобілізацію коханого: волинянку судили за крадіжку гаманця у товаришки по чарці

Крім цього, крадіжку коштів волинянин повторив уночі 2 січня 2024 року. Знаючи пароль до «Apple Pay», він перерахував собі вже більшу суму – 11 544 гривні.

Обвинувачений свою вину повністю визнав, але давати покази відмовився. У вчиненому щиро розкаяся, просив суворо не карати та не позбавляти його волі.

Таким чином чоловікові інкримінували таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно і в умовах воєнного стану, а також несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем.

Читати ще: У Луцьку прокурор просив пом’якшити покарання для матері двох дітей, яка крала гроші з картки

Суд врахував, що обвинувачений має досить молодий вік, вперше притягується до криміналу, характеризується позитивно. Потерпілий будь-яких претензій до нього не мав.

У підсумку Павла Ш. визнали винним і за сукупністю кримінальних правопорушень призначили п’ять років позбавлення волі. Але чоловіка звільнили від відбування покарання з дворічним випробувальним терміном.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus