USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Ковельчани завоювали золото та срібло на чемпіонаті Європи з академічного веслування

29 Травня 2023 14:40
З 25 до 28 травня у словенському місті Блед проходив чемпіонат Європи з академічного веслування, на якому було розіграно 16 комплектів нагород в олімпійських та п’ять – в паралімпійських класах.

Команду України в паралімпійському класі – екіпаж змішаної двійки з черкащанкою Дарією Котік представляв ковельчанин – вихованець відділення обласної дитячо-юнацької спортивної школи дітей та молоді з інвалідністю в Ковелі, майстер спорту України міжнародного класу Станіслав Самолюк. Про це повідомили в Ковельській міській раді.

22-річний Станіслав і 19-річна Дарія у напруженій боротьбі завоювали срібні медалі чемпіонату, пропустивши вперед тільки досвідченіший екіпаж з Франції, залишили позаду двійки з Великобританії, Ізраїлю, Іспанії та Італії. До речі, цей український екіпаж – наймолодший на чемпіонаті.
Блискучим став виступ українського олімпійського екіпажу жіночої четвірки. Українки вперше за 11 років перемогли на чемпіонаті Європи з веслування.
«Це неймовірне досягнення в дуже важкий для нашої країни час», – зазначила в коментарі World Rowing новоявлена чемпіонка Європи, олімпійська чемпіонка-2012 Анастасія Коженкова.
Анастасія – уродженка Ковеля. Навчалася в школі №11. Тренувалася в секції баскетболу. З 2000 року почала займатися академічним веслуванням в Київському спортивному ліцеї-інтернаті. Чотириразова чемпіонка Європи, дворазова чемпіонка світу, багаторазова призерка міжнародних регат, чемпіонатів, Кубків Європи та світу. Олімпійська чемпіонка 2012 року в Лондоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus