USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.60 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Ковельчани попрощалися з Героями Сергієм Жуком та Володимиром Семенюком

2 Травня 2023 20:22
Сьогодні мешканці Ковельської громади попрощалися із земляками, які з військового строю ідуть в Небесне Воїнство.

Про це повідомили в Ковельській міській раді.

Сергій Жук та Володимир Семенюк – обоє ковельчани, хоча жили на різних вулицях, навчалися у різних школах, але їхні життєві долі переплела війна.

Як розповів міський голова Ігор Чайка, перший бойовий досвід чоловіки отримали ще у 2014-2015 роках, коли були учасниками АТО. Тоді все минулося, вони повернулися додому, до рідних. Працювали, складали плани на мирне життя, доки не настало 24 лютого.
Понад рік Сергій та Володимир були бійцями тероборони. Передислокація. Їхню частину відправили на передові позиції. І звідти надійшла страшна звістка – загинули. Їхні усмішки, бажання жити, здійснювати мрії вмить обірвала війна.
Хто знав Героїв, пригадують лише найсвітліше про чоловіків – опору для рідних, друзів. На таких людях і тримається наша земля.
Сергій Жук народився і виріс у Ковелі, навчався в ліцеї №3. Здобув у профтехучилищі фах зварювальника, потім працював на м’ясокомбінаті, ПТМ «Ковельтепло», за кордоном.
Директор ліцею №3 Василь Оксентюк пригадав одну розмову з Сергієм телефоном, яка відбулась ще у 2014 році. Тоді стало зрозуміло, що він, перебуваючи за кілька сотень метрів від ворога, хвилюється не за себе, а неймовірно переживає і береже свою родину, близьких, адже хотів, аби їм було спокійно.
Сергій мріяв повернутись у рідний Ковель, каже його побратим Олександр Вакуленко, щоб обійняти дочок, внучку. Не судилося.
Володимир Семенюк зовсім ще молодий. Хлопець навчався у ліцеї №13, здобув фах механіка у промислово-економічному коледжі. Працював у приватній фірмі «Юкон», пізніше – на залізниці, як його дідусь.

Валентин Цесля, класний керівник Володі, каже, що його учень опанував не тільки шкільну науку. Перш за все він був хорошою, доброю, чуйною людиною, патріотом. Володимир виконав чи не найголовнішу місію кожного чоловіка – став на захист Батьківщини.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним Героїв. Вічна пам’ять, честь та шана Захисникам!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus