USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Ковельчанки виготовляють маскування для військових. Відео

25 Грудня 2022 07:13
Уже пів року ковельські волонтери щодня збираються, аби плести маскувальні костюми для військових. Відключення світла, кажуть, на заваді не стають, бо ж розуміють, що нашим захисникам таке маскування на вагу золота.

Виготовляли кікімори відповідно до погодних умов і запитів військовослужбовців: зелені та руді. Зараз плетуть білі маскувальні костюми, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Досвід переймали у волонтерів з усієї України. Нині в команді – восьмеро ковельчанок. Кожна з них має свою зону відповідальності.

«Ми заготівельники. Ми приходимо раненько, сідаємо і починаємо. Знаємо, що нам треба, і починаємо крутити. Потім наші «крученики» дівчата прив’язують до сітки», – розповідає волонтерка Віра.

Із матеріалами волонтерам допомагають небайдужі.

«Допомагають нам із нитками місцеві жителі. Дівчата з секонд-хендів збирають кофти, які ми потім розпускаємо на нитки», – говорить волонтерка Наталія.

Приносять небайдужі й мішковину. Однак із неї, як кажуть майстрині, костюми виходять важкими.

Читати ще: Волонтерки, які щодня виготовляють маскування для військових у Луцьку: «Будемо плести до перемоги»

Неабияк допомагають волонтерам учні третього ліцею. На уроках трудового вони розпускають нитки, формують клубочки й передають умілицям.

На виготовлення повноцінної кікімори потрібно два-три дні, залежно від того, скільки людей одночасно працюють.

«Втомлюєшся, але ми дуже задоволені тим, що робимо. Ми знаємо, що приносимо користь, тому не сидимо вдома», – запевняє Віра.

Готові маскувальні костюми надійно пакують. До них обов’язково вкладають малюнки та листи від дітей, а також янголів-охоронців, яких роблять місцеві школярі.

«Підтримуємо зв’язок із хлопцями. За потреби відправляємо поштою чи разом із машиною, яка їде на передову», – зазначає Наталія.

Серед тих, хто доставляє допомогу на фронт, – ковельчанин Анатолій. Як говорить, за такі дарунки хлопці завжди неабияк вдячні.

«Хлопці на передовій дуже задоволені. Для розвідки такі речі напрочуд потрібні. Хочу звернутися до всіх небайдужих громадян і наголосити, що для виготовлення кікімор дівчатам дуже потрібна сітка», – наголошує Анатолій.

Сітка – основа для виготовлення маскувального костюма. Замовлення доводиться чекати дуже довго, тому волонтери закликають усіх, хто може, долучитися до доброї справи та допомогти з матеріалами (номер телефону волонтерки Наталії: 050 581 19 58).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus