USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Коронавірус у світі: Італія продовжить режим надзвичайної ситуації до кінця квітня

13 Січня 2021 14:52
Міністр охорони здоров’я Італії Роберто Сперанца повідомив парламенту про продовження дії надзвичайного стану до 30 квітня.

Про це повідомляє Європейська правда.

«Це крок обґрунтований усіма епідеміологічними аргументами, – пояснив він. – Це дозволяє інституційній архітектурі надзвичайних ситуацій продовжувати виконувати свої функції та свою основну роботу».

«У понеділок, – додав міністр, – ми розпочали роботу над розробкою нового указу, який замінить документ, що припинить дію 15 січня, і в якому ми очікуємо підтвердження основних заходів, що вже діють», - заявив Сперанца.

«Цього тижня, – нагадав міністр, – спостерігається загальне погіршення епідемічної ситуації в Італії. Нехай нас не вводять в оману. Епідемія знову перебуває у фазі розширення» – сказав він.

Зокрема, уряд має намір підтвердити заборону на переміщення між регіонами навіть у жовтій зоні та зменшити зібрання в громадських місцях. Також буде створено четверту, білу зону, яка може бути названа такою лише через дуже низькі епідеміологічні рівні. Натомість у жовтій зоні «знову відкриються музеї як символічне місце культури країни».

У новому указі уряд має намір підтвердити заборону на пересування навіть у жовтій зоні та заборонити винос їжі після 18.00 із барів та встановити в’їзд в помаранчеву зону для всіх регіонів високого ризику. Є 12 регіонів високого ризику, які увійдуть в помаранчеву зону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus