USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Корбан не має стосунку до оборони Дніпра. Офіційна відповідь Міноборони, ТрО та ОВА

8 Вересня 2022 16:21
Геннадій Корбан не обіймає жодних посад у структурах Міністерства оборони України, Сил територіальної оборони ЗСУ та Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Про це йдеться в офіційних відповідях згаданих відомств на депутатське звернення народного депутата Микити Потураєва. Копії документів опублікував у мережі активіст, голова громадської організації «Антикорупційна платформа «Дніпро без корупції» Денис Розов, передає УНІАН.

«За наявною обліковою інформацією Корбан Г. О. не працює та не проходить військову службу в апараті Міноборони, а також у військових частинах, закладах (установах), безпосередньо підпорядкованих оборонному відомству», – йдеться в офіційній відповіді міністра оборони Олексія Резнікова.
У командуванні Сил ТрО, своєю чергою, зазначили, що для ведення та управління національним спротивом на Дніпропетровщині створений об’єднаний штаб територіальної оборони, що підпорядковується командувачу оперативного угрупування військ «Дніпро» оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця».

«Геннадій Корбан до діяльності цього штабу стосунку не має», – повідомив керівник штабу – заступник командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України бригадний генерал Сергій Собко.
«Інформація із зазначених у зверненні питань в обласній військовій адміністрації відсутня», – йдеться у відповіді керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка.

Очільник області також нічого не знає про роль Геннадія Корбана у структурі Сил територіальної оборони. Своєю чергою, зазначає, що згідно з законом «Про основи національного спротиву» штаб територіальної оборони області очолює керівник ОВА, тобто, власне сам Валентин Резніченко.
«Відповіді однозначні. Висновки можете зробити самі», – коментує заяви військового командування Денис Розов.

Зазначимо, що сам Геннадій Корбан у своїх останніх інтерв’ю називав себе «головою Штабу оборони Дніпра та області». Також мер Дніпра Борис Філатов у відкритому листі до Президента Володимира Зеленського з проханням повернути Корбану громадянство назвав бізнесмена «головою штабу тероборони Дніпра». Раніше у Силах тероборони ЗСУ вже спростовували причетність Корбана до свого керівництва. Офіційну відповідь надавав керівник Регіонального управління ТрО «Схід» Валерій Курач.

Нагадаємо, у липні Президент Володимир Зеленський припинив українське громадянство Геннадія Корбана – на підставі наявності у бізнесмена паспортів інших держав. 22 липня Корбану відмовили у в’їзді на територію України через анулювання паспорта. Колишній заступник керівника Дніпропетровської ОДА звернувся до Президента, назвавши інцидент «непорозумінням».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus