USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Конфлікт обернувся смертю: волинянина судили за вбивство знайомого

26 Серпня 2023 22:09
Жителя села Бубнів Локачинської громади судили за те, що його необережні дії під час суперечки призвели до смерті односельця. За це волинянин мав провести у в’язниці 3,5 року, але Локачинський райсуд замінив покарання на умовний термін.

Трагічний випадок стався 21 липня 2021 року поблизу фермерського господарства ПОСП «Русь».

У суді обвинувачений Юрій П. розповів, що того ранку до нього прийшов знайомий та попросив допомогти на фермі. Коли вони підходили до фермерського господарства, їх побачив загиблий, який був нетверезий, та вирушив до них із погрозами. Підійшовши, чоловік схопив Юрія П. за одяг та почав душити за шию, намагаючись кинути на землю.

Проте, зі слів підсудного, він вирвався та потягнув на себе зачинщика скандалу. Відтак обоє чоловіків упали на землю. Обвинувачений підвівся, а інший чоловік залишився лежати на землі. Люди, які були поблизу, допомогли йому підвестися та відвезли додому. Стан постраждалого вдома погіршився, він впав у кому. Волинянин помер у швидкій дорогою до лікарні.

Як розповів обвинувачений, напередодні в нього із загиблим був конфікт, бо той пошкодив машину його товариша, а йому самому погрожував фізичною розправою. Також додав, що лише захищався і нікому не хотів заподіяти смерті.

Натомість матір та дружина загиблого у суді просили суворо покарати Юрія П. Також вони відмовилися від цивільних позовів, хоча раніше кожна просила по 150 тисяч гривень моральної шкоди.

Вину обвинуваченого було доведено показами свідків, слідчими експериментами та висновками експерта.

Врахувавши всі обставини, суд кваліфікував дії волинянина як вбивство з необережності. Відтак призначив йому покарання у вигляді обмеження волі строком на 3,5 року. Проте звільнив від відбування покарання, якщо волинянин протягом 2,5 року не вчинить нового кримінального правопорушення.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus