USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

Конфлікт на Храмовій горі в Єрусалимі: кількість поранених у сутичках з поліцією зросла до 600 осіб

11 Травня 2021 14:17
Кількість палестинців, які отримали поранення в сутичках зі співробітниками ізраїльських правоохоронних органів Ізраїлю в Єрусалимі, зросла до 612.

Про це заявила газета Al-Quds з посиланням на представника Палестинського товариства Червоного Півмісяця, інформує ТСН.

«Протягом дня в районі Храмової гори та Старого міста Єрусалима поранення отримали не менше 612 палестинців», – наводить видання його слова.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці Ізраїлю застосували силу до людей, які молилися з мечеті Аль-Акса За інформацією ЗМІ, ізраїльські поліцейські силою змусили вірян покинути Аль-Аксу, застосовуючи сльозогінний газ, гумові кулі та світло-шумові гранати.

Потім стало відомо, що ізраїльські силовики залишають мечеть Аль-Акса через запасні ходи.

8 травня запекле протистояння між ізраїльською поліцією і палестинцями тривало всю ніч на Храмовій горі поблизу мечеті Аль-Акса.

Палестинці атакували ізраїльських силовиків камінням і коктейлями Молотова, у відповідь полетіли гумові кулі, світло-шумові гранати та розпилили сльозогінний газ.

10 травня на території мечеті Аль-Акса в Єрусалимі відбулися нові зіткнення між ізраїльською поліцією і палестинцями напередодні ходи, присвяченої до чергової річниці переходу міста під контроль Ізраїлю після Шестиденної війни.

Тим часом військові літаки ізраїльської армії запускають ракети відразу по декількох містах сектора Газа. Водночас ракети з сектора Газа запускають по Ізраїлю вже протягом 10 годин, заявила ізраїльська армія. Ізраїльську державу захищає система ППО «Залізний купол».

Також командування Армії оборони Ізраїлю розглядає можливість проведення сухопутної операції проти палестинського руху ХАМАС. Обстріли пройшли під час святкування ізраїльтянами Дня Єрусалима.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus