USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Кому відмовлять у виїзді за кордон від 17 липня. Пояснення прикордонників

7 Липня 2024 10:05
Від 17 липня військовозобов’язаним не можна буде виїхати за кордон без військового квитка. За відсутності цього документа прикордонники відмовлять у виїзді.

Про це повідомила Держприкордонслужба.

«Від 17 липня наявність військово-облікового документа під час перетину кордону стосуватиметься всіх чоловіків у віці від 18 до 60 років», – йдеться в повідомленні.

Прикордонники нагадали, що згідно з законом України № 3633-IX, до 16 липня громадяни мають стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

Читати ще: Ігнорування повістки: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК

«Починаючи від 00:00 17 липня під час перетину державного кордону України на виїзд прикордонники перевірятимуть в усіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-облікові документи», – наголосила Держприкордонслужба.

У разі відсутності таких документів у перетині державного кордону на виїзд з України буде відмовлено.

Нагадаємо, 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з однією з його норм, українські чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити військово-облікові дані за 2 місяці. Зробити це можна у ТЦК, ЦНАПах або застосунку «Резерв+».

Також нещодавно у застосунок «Резерв+» додали військово-обліковий документ. Він прирівнюється до паперового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus