USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Компанія Маска вживила мозковий чип другому пацієнту

Сьогодні 09:33
Стартап Ілона Маска Neuralink успішно імплантував чип другому пацієнту, який покликаний дати паралізованим пацієнтам можливість користуватися цифровими пристроями за допомогою однієї лише думки.

Про це повідомляє Reuters.

Маск повідомив що у другого пацієнта також була травма спинного мозку. За його словами, що 400 електродів імплантату в мозку другого пацієнта працюють. На сайті Neuralink зазначено, що їхній імплантат має 1024 електроди.

«Не хочу наврочити, але, здається, з другим імплантатом все пройшло надзвичайно добре. Він подає багато сигналу, багато електродів. Він працює дуже добре», – сказав Маск під час подкасту ведучому Лексу Фрідману.

Маск не повідомив, коли компанія Neuralink провела операцію другому пацієнту. Проте сказав, що очікує, що Neuralink надасть імплантати ще восьми пацієнтам цього року в рамках клінічних випробувань.

Перший пацієнт Ноланд Арбо, який отримав травму спинного мозку під час занять дайвінгом, також взяв інтерв’ю в подкасті. За словами Арбо, з імплантатом він тепер може просто думати про те, що він хоче, щоб сталося на екрані комп’ютера, і пристрій виконує це. Наразі Арбо може керувати курсором за допомогою одних лише думок, «коли працює лише приблизно 10-15% електродів», – сказав Маск в подкасті.

Читати ще: Перший пацієнт Neuralink грає в комп’ютерні шахи, пересуваючи фігури силою думки

Наприкінці січня Ілон Маск заявив, що компанія Neuralink вперше успішно вживила чип у людський мозок.

Neuralink розробила мозковий імплантат, призначений допомогти людям використовувати нейронні сигнали для керування зовнішніми технологіями. Компанія має на меті відновлення втрачених можливостей людей, таких як зір, моторика, мовлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus