USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Комітет ВР підтримав оновлену версію законопроєкту про підвищення податків. Ключові зміни

29 Серпня 2024 21:43
Комітет Верховної Ради рекомендував парламенту прийняти за основу доопрацьований законопроєкт № 11416-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«За» проголосували 17 членів комітету, «проти» – 2. Як зазначається, була тяжка дискусія щодо вилучення норми про податок 50% на банки. Депутати виступили за це, проти виступили НБУ та Мінфін, також категорично проти цієї норми виступає МВФ.

Доопрацьованим законопроєктом передбачається, зокрема:

– підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5%;

– встановлення військового збору у розмірі 1% від доходу для платників єдиного податку ІІІ групи;

– встановлення військового збору для ФОП – платників єдиного податку І, ІІ та IV групи на рівні 10% мінімальної ЗП.

– визначено, що встановлені особливості оподаткування військовим збором діятимуть до 31 грудня року, у якому буде припинено воєнний стан;

Читати ще: Рада хоче дозволити корупціонерам офіційно відкупатися від тюрми

– встановлення ставки податку на прибуток підприємств для небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25%;

– вдосконалення запропонованої моделі визначення розміру авансових внесків у цілях оподаткування прибутку підприємств, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним;

– щомісячне подання звітності про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і суми утриманого з них податку, а також суми нарахованого єдиного внеску.

Голосування законопроєкту у залі Верховної Ради заплановане на наступний тиждень.

За словами депутата, передбачається також розробка окремого законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування надходжень від військового збору до спецфонду Держбюджету з метою їх цільового спрямування на потреби безпеки і оборони.

Читати ще: Замість військового збору можуть підняти інший податок: Стефанчук повідомив подробиці

Як повідомляли, у липні Верховна Рада зареєструвала урядовий законопроєкт № 11416 про внесення змін до Податкового кодексу, яким пропонується підвищити низку податків та зборів.

Документ передбачає джерела фінансування сектору безпеки та оборони ще на 500 млрд грн у 2024 році. З них 120 млрд грн пропонується профінансувати за рахунок податкових заходів, решту – за рахунок внутрішніх запозичень, перевиконання доходної частини держбюджету, у тому числі за рахунок детінізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus