USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.60

Комісія Волиньради визначила переможців конкурсу на посади очільників двох обласних освітніх закладів

20 Червня 2024 20:31
Конкурсна комісія облради визначилася з кандидатами на посади керівників освітніх закладів. Йдеться про переможців конкурсу на посади директорів Рожищенського навчально-реабілітаційного центру та Княгининівського ліцею.

Про це повідомили у Волиньраді.

Очільник комісії з проведення конкурсів на посади керівників обласних комунальних закладів загальної середньої освіти, перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук зазначив, що на посаду керівника Рожищенського НРЦ претендує лише одна кандидатка – Наталія Хведчак.
Відповідно до правил проведення відбору, конкурсантка у присутності членів комісії пройшла три етапи випробувань. За результатами письмового тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти вона набрала 27 із 30 можливих балів. Професійні компетентності шляхом виконання ситуаційного завдання (йшлося про організацію навчального процесу в умовах воєнного стану) члени комісії оцінили у 15 балів з 20 максимальних.
Під час третього завдання – відкритої презентації перспективного плану розвитку навчально-реабілітаційного центру – Наталія Хведчак визначила такі пріоритети: розвиток інноваційних форм та методик освітньо-реабілітаційного процесу, активізація роботи педагогів у науково-методичній, пошуковій діяльності, забезпечення системного кваліфікованого соціально-психологічного супроводу вихованців центру з урахуванням особливостей їхнього психофізичного розвитку, забезпечення ранньої соціалізації дітей, надання реабілітаційних послуг згідно з індивідуальною програмою реабілітації, профорієнтаційна робота з дітьми з особливими освітніми потребами.
Відкриту презентацію перспективного розвитку навчально-реабілітаційного центру, яку представила Наталія Хведчак, члени комісії оцінили у 17 балів із 20 можливих.

За результатами конкурсу члени комісії оголосили переможницею Наталію Хведчак.
Читати ще: Найкращі випускники Луцької громади отримали золоті та срібні медалі. Фоторепортаж

На посаду директора Княгининівського ліцею претендувала також лишень одна особа – нинішня тимчасова виконувачка обов’язків директора ліцею Ольга Омелько. За результатами письмового тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти вона набрала 28 із 30 можливих балів. Що ж до письмового вирішення ситуаційного завдання – заходи із забезпечення підвищення якості освіти – то члени комісії оцінили у 20 балів з 20 максимальних.
Третє завдання передбачало презентацію перспективного плану розвитку закладу. Претендентка провела SWOT-аналіз, визначила сильні та слабкі сторони освітнього закладу, виокремила можливості та виклики. Розвиток закладу Ольга Омелько бачить через реалізацію ціннісних пріоритетів особистості, задоволення освітніх потреб молоді, створення розвивального середовища для реалізації сучасної моделі випускника.
Важливим, на думку кандидатки, також є формування сучасного освітнього середовища, зокрема створення потужної матеріально-технічної бази (придбання комп’ютерної техніки, мультимедійних комплексів, оргтехніки, створення необхідної інфраструктури), реорганізація бібліотеки у сучасний ресурсний центр, облаштування місць для самопідготовки та відпочинку у приміщеннях ліцею і на території закладу.

Читати ще: Дошкільна та шкільна освіта в Луцьку – на І місці в Україні

Крім того, Ольга Омелько вважає, що важливою є підтримка вчителів, зокрема планує провести модернізацію робочого місця вчителя, створити осередок для відпочинку та психологічного відновлення педагога. Вона також планує ввести в освітню програму прикладну лінгвістику, що дозволить учням отримати конкретне професійне спрямування.
За результатами відкритої презентації претендентка отримала 20 балів із можливих 20. Члени комісії оголосили Ольгу Омелько переможницею конкурсу на посаду директора Княгининівського ліцею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus