USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Командир взводу, який побив солдата на Житомирщині, отримав підозру

16 Березня 2023 12:49
Правоохоронці повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень командиру взводу військової частини на Житомирщині, який побив солдата-строковика.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

За даними слідства, «виховна бесіда» з солдатом відбулася нібито через те, що строковик був напідпитку. Офіцер побив його руками й ногами, солдат зазнав легких тілесних ушкоджень.

Відео з побиттям з’явилося у мережі 11 березня. Правоохоронці встановили, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того самого дня після обіду. ДБР порушило кримінальну справу.

Молодший лейтенант отримав підозру у перевищенні службових повноважень в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу). Командира відсторонили від посади на час розслідування. Йому може загрожувати до 12 років за ґратами.
У мережі опублікували короткий відеозапис, на якому чоловік б’є ногою іншого, а навколо них стоять люди у військовій формі. Як зазначили місцеві медіа, на відео – молодший лейтенант Віктор Вітусевич, командир 2-го взводу роти охорони 190 навчального центру. Ця військова частина розташована в селищі Гуйва Житомирського району.

Також у мережі поширюють аудіозапис, який, імовірно, теж зробили під час конфлікту. На ньому чути, як офіцер сварить підлеглого за те, що той не попередив його про візит полковника.

Сам Вітусевич свою провину визнав і зазначив, що готовий до покарання, на яке заслуговує. Однак офіцер натякнув, що причиною його дій було вживання алкоголю. На інцидент одразу відреагувало командування 190 навчального центру, зокрема відсторонило фігурантів події від виконання службових обов’язків до кінця розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 16 Березня 2023 15:35
Так проведуть розслідування, що винними воявиться побитий солдат і той, хто знімав відео..
HoBiK до Правда Показати IP 16 Березня 2023 21:24
та він вже зробив звернення "що то було тренування"
До правди Показати IP 16 Березня 2023 16:51
Командир учасник ато (це більше ніж нардеп) суд таких не судить,командир нагороджений орденами та медалями суд теж врахує . Тим більше зараз не епоха Св, Ющенка та ГРИЦЕНКА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus