USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Командувача ВДВ РФ відсторонили через великі втрати серед десантників під Києвом, – ISW

19 Червня 2022 09:27
Командувач ВДВ Росії генерал-полковник Андрій Сердюков поплатився своєю посадою за масові втрати в лавах російських десантників.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Інститут дослідження війни (ISW), передає Укрінформ.

Андрій Сердюков, який, ймовірно, керував операцією із захоплення Криму у 2014 році, згодом очолював російське військове угруповання в Сирії. В січні цього року – керував контингентом ОДКБ, введений у Казахстан для придушення протестів.

«На Сердюкова поклали відповідальність за низьку ефективність та великі втрати серед російських підрозділів ВДВ, особливо під час операцій у перші тижні після широкомасштабного вторгнення під Києвом», – йдеться у повідомленні.

На заміну Сердюкову нібито призначили нинішнього начальника штабу Центрального військового округу генерала-полковника Михайла Теплінського, уродженця Донецької області.

Читати ще: В РФ арештували генерала родом з Волині, – журналіст

«Подальше звільнення та можливі внутрішні чистки вищих російських офіцерів, ймовірно, ще більше погіршать погані можливості російського командування, а також управління та довіру до російських офіцерів», – вважають в Інституті дослідження війни.

Нагадаємо, Шойгу відсторонив командувача 6 армії РФ за величезні втрати в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus