USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Колишній військовий з Волині виготовляє патріотичні сокири для побратимів

27 Лютого 2023 08:06
Павло Скшетуський – учасник Революції Гідності, колишній боєць батальйону Нацгвардії імені Сергія Кульчицького. Під час військової служби у Попасній чоловік від побратимів-військових отримав у подарунок сокиру. Це й стало поштовхом освоїти ковальську справу.

Про це Павло Скшетуський розповів Суспільному.

Майстер каже: перша власноруч виготовлена сокира 2017 року стала своєрідною реабілітацією. За майже шість років коваль створив уже понад 800 виробів.

Працює коваль у майстерні в селі Несвіч. Перші сокири, розповідає, отримали схвальні відгуки у соцмережах. У створенні чохлів та рукояток для сокир Павлу Скшетуському допомагають знайомі та інші колишні військові.
Зі слів майстра, 50% зроблених сокир замовляють військові. «Війна війною, а у хлопців день народження, і вони один одному їх дарують», – говорить Павло Скшетуський.
Окрім сокир, майстер виготовляє ножі та мечі. За його словами, ретельно підбирає метал, тому завжди дає гарантії своїм виробам. На своїх сокирах створює малюнки. Часто ідеї використовує власні або дослухається до замовників. Каже: військові часто просять зобразити шеврон підрозділу, тризуб, надписи «смерть моск**м».
Зараз майстер працює над мечем «Катана» для військового побратима. У планах – після війни побудувати власну майстерню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Симон Петлюрау Показати IP 27 Лютого 2023 08:59
Куме Микито, ловіть сокиру. Кинув. Мовчання. Що , куме, не впіймали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus