USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Колишній чиновник відсуджує у Волинської ОВА майже мільйон гривень

23 Листопада 2023 15:23
800 тисяч гривень компенсації за вимушений прогул може отримати Ігор Свиридов, який обіймав посаду директора Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області».

Про це повідомляє телеканал «Аверс».

Чоловік був звільнений з посади 2 листопада 2020 року. Однак експосадовець незабаром змінив рішення та вирішив, що вже незгідний зі звільненням. Ігор Свиридов пішов поновлюватися на посаді через адміністративний суд.

На останнє засідання не з’явилися сторони відповідача, зокрема представники Волинської адміністрації та Служби місцевих автомобільних доріг.

До слова, Волинська обласна військова адміністрація подала клопотання про відвід судді, яке не було задоволено. А від Служби доріг просили перенести засідання, на що суддя погодилася. Тож суд знову затягнувся.

Відзначимо, що ексдержслужбовець винайняв собі адвоката аж з Києва, а сам він нібито перебуває на військовій службі.
Нагадаємо, у листопаді 2020 року правоохоронці викрили «схему відкатів», яка діяла на волинському держпідприємстві «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області». Під час отримання хабара було затримано двох заступників директора, їм уже повідомили про підозру. Журналістам стало відомо, що в схемі був задіяний і Ігор Свиридов – нині вже колишній керівник підприємства.

ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» створене навесні 2020 року розпорядженням голови ОДА. На посаду директора без жодного конкурсу голова ОДА Юрій Погуляйко призначив Ігоря Свиридова – колишнього регіонала з Донецької області. Після того, як він очолив згадане держпідприємство, на Волині тендери почала вигравати донецька фірма «Данко», яка збудувала без жодних дозволів на території Волині асфальтний завод. А умови тендерів, які оголошувало держпідприємство, були написані так, щоб вигравала конкретна фірма. Крім того, тендер на розробку сайту для ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» також виграла фірма, наближена до Ігоря Свиридова.

Свого часу підприємства, якими керував Свиридов, звинувачували у тендерній змові. А волинські дорожники неодноразово скаржилися на непрозорість тендерів. Ігор Свиридов балотувався до Волинської обласної ради за списками «Слуги народу». Він зізнався журналістам, що цього року відправив свою доньку народжувати до так званої «ДНР», а сам туди їздить, щоб наглянути за своїм триповерховим будинком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ветеран Показати IP 23 Листопада 2023 15:37
На палю хлопця
Читач Показати IP 23 Листопада 2023 16:04
Під час військового стану проти держави Україна судиться і вимагає грошової компенсації за "прогули" персона пов'язана родинними зв'язками з кацапією, підозрювана в розкраданні державних грошей та в діях проти національної безпеки
дорожник Показати IP 23 Листопада 2023 17:13
І не перший цей кримінальний тип.
Тур Показати IP 23 Листопада 2023 17:53
який шустрий хлоп
Лол Показати IP 24 Листопада 2023 09:00
А харя не трісне в цього му.ака?
Лучанин Показати IP 24 Листопада 2023 23:24
Впертий. Це добре.
Андерсон до Лучанин Показати IP 25 Листопада 2023 10:42
Для кого добре?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus