USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

«Коли сумно, діти обіймають форму тата»: рідні зниклого Захисника з Волині продовжують чекати на його повернення

16 Вересня 2024 19:42
37-річний військовослужбовець Віктор Карпович із села Олика Луцького району зник безвісти 31 грудня 2022 року у місті Бахмут Донецької області.

Про це Суспільному розповіла дружина бійця Юлія Карпович. З її слів, волинянин пішов воювати у 2015 році, коли розпочалася АТО. Служив водієм в 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді.

«Позивний в нього був «Антена», бо він дуже високий. Служив рік і два місяці, потім демобілізувався. А коли почалось повномасштабне вторгнення, його по повістці призвали. Він пішов 25 лютого о 9 годині ранку», – розповідає Юлія Карпович.

За словами волинянки, її чоловік-військовослужбовець спершу три місяці служив на білоруському кордоні, потім – на Миколаївщині. Каже: після відпустки у листопаді 2022 року відправився на Херсонщину, де був до 19 грудня. Далі поїхав на доукомплектацію в Донецьку область. Востаннє дружина розмовляла з чоловіком Віктором 29 грудня 2022 року.
«Це був четвер, 11 година. Казав, що поїхали на Бахмут. Потім 2 дні не виходив на зв’язок. Я стала дзвонити до хлопців і повідомили, що він зник безвісти. Є відеодокази, що їх троє в полоні, – каже жінка. – Ми йдемо «зниклі безвісти», але нам не змінюють на «полон», бо немає підтвердження від Червоного Хреста».
Захищає Україну з перших днів повномасштабного вторгнення у складі 14-ї окремої механізованої бригади й 59-річний батько бійця Василь Карпович.
Читати ще: «Війна має закінчитися на наших умовах!» – командир гармати на псевдо Граф

«60 років йому буде 7 січня 2025 року. Але він хоче лишитися, до кінця, він не хоче йти додому, бо йому важко. Він згадує, що сина нема», – каже мама зниклого безвісти військового Валентина Карпович.
Сестра бійця Ірина Карпович пригадує: проводжала брата, як він йшов служити: «По дорозі він каже, щоб дивитись за моїми дітьми, за дружиною, за мамою, за татом. Мама постійно плаче, дружині з дітьми теж важко, а мені це дає сили шукати брата. Я знаю, що мій брат живий. Ми його дуже сильно любимо, чекаємо вдома».
Читати ще: «Першим ділом викопаю мамі картоплю»: волинський нацгвардієць про повернення з фронту

Дружина бійця Юлія Карпович розповідає: для родини кожен обмін з одного боку – це розчарування, а з другого – це радість за інших рідних, що хлопці повертають додому. З її слів, донька та син не втрачають надії й хочуть, щоб їхній тато–військовий швидше повернувся додому.
«Коли сумно, діти обіймають форму тата. Китель з речами мого чоловіка переслали його побратими, як він пропав. Дуже важко, діти взагалі не люблять про це говорити», – додає дружина безвісти зниклого військового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus