USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Коли розпочнуться весняні канікули у волинських школах

2 Березня 2023 18:05
Весняні канікули в загальноосвітніх закладах Луцької громади триватимуть сім днів. Розпочнуться вони 20 березня.

Про це розповів у коментарі Суспільному директор міського департаменту освіти Віталій Бондар.

Загальна тривалість канікул (осінніх, зимових і весняних), зазначив він, має становити не менш як 30 днів. Зі слів посадовця, із календарем канікул освітяни визначилися ще торік під час наради-конференції з керівниками шкіл громади.

«Було б дивно, якби в одній громаді школи йшли на канікули в різний період. Тому спільними зусиллями вирішили завершити освітній процес та вийти на канікули у другому семестрі одночасно, в один період», – сказав Віталій Бондар.

До уроків після канікул учні повернуться 27 березня.

Читати ще: У школах Луцької громади з березня скасували скорочені уроки

Канікули у школах Волині можуть стартувати не одночасно.

Як повідомила заступниця начальника обласного управління освіти і науки Тетяна Соломіна, єдиної дати старту весняних канікул у школах області немає, адже це пов'язано з тим, що кожен заклад освіти має право самостійно розподіляти канікулярний період.

«Структуру навчального року ухвалюють рішенням педагогічної ради на початку року. Закон прописав, що для дітей має бути організовано не менш як 175 навчальних днів. Рішення про період весняних канікул ухвалюватиме кожен заклад на педагогічній раді», – сказала освітянка.

З її слів, на початок канікул впливає чимало факторів, зокрема період попередніх зимових канікул, форма навчання, відпрацьовані навчальні години тощо. Весняні канікули зазвичай розпочинаються у школах в останній тиждень березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus