USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Коли реконструюють луцькі очисні споруди

2 Березня 2023 14:12
Торік було підписано субкредитний договір про реалізацію міжнародного проєкту з комплексної модернізації системи водопостачання та водовідведення в місті Луцьку. Термін реалізації – від трьох до п’яти років.

Про це Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів в інтерв’ю ТРК «Аверс».

«У нашому місті є проблема неприємних запахів, пов’язана з тим, що очисні споруди доволі зношені, як і в інших містах країни. Однак луцькі очисні споруди збудовано дуже близько до міста й сіл, тобто під час проєктування та будівництва очисних, на мою думку, було допущено певну інженерну помилку. Їх потрібно було спорудити подалі від міста. І цієї проблеми не було б або вона була б не настільки гострою.

Очисні споруди потрібно реконструювати. Першу чергу їх було збудовано в 1973 році, другу – в 1977-му. За цей час їх жодного разу капітально не ремонтували. Ба більше, якихось серйозних поточний ремонтів не проводили до 2019 року. У 2019-му ми взялися за забезпечення нормального режиму роботи для цього критично важливого об’єкта інфраструктури нашого міста.

Сподіваємося, що цього року зможемо розпочати безпосередню реалізацію проєкту з капітального ремонту та оновлення очисних споруд», – зазначив мер.

Читати ще: «Міська каналізація – не яма, в яку можна вкинути все». Що виявляють у лабораторії луцьких очисних споруд

Складність робіт полягає в тому, що реконструкція має тривати на очисних спорудах, які працюють. Зупиняти на реконструкцію їх не будуть.

Також проєкт передбачає заміну магістрального водогону на вулиці Карпенка-Карого, який зараз є одним із найбільш аварійних.

Читати ще: Вода у Луцьку буде чистішою: водоканал реалізовує проєкт з Європейським інвестиційним банком

Загальна сума пільгового кредиту – 11,6 мільйона євро.

Нагадаємо, восени на міських очисних спорудах тривала реконструкція трьох радіальних відстійників – незамінних елементів очищення стоків, які потрапляють на очисні споруди з усього Луцька. А влітку запрацювала мобільна установка зневоднення осаду, завдяки якій мул відразу осушують, а не скидають на мулові карти просто неба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus