USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Коли лікар повинен обов'язково призначити безкоштовне тестування на коронавірус

11 Жовтня 2021 16:48
Кожен українець має право на безкоштовне ПЛР-тестування. Сімейний лікар (з яким підписана декларація) повинен надати направлення, якщо є хоча б мінімальна підозра на коронавірус.

Детальніше про це розповіли у Міністерстві охорони здоров’я України.

Затверджені Міністерством охорони здоров’я стандарти передбачають, що ПЛР-тестування на COVID-19 лікар обов’язково має призначати:

– особам із підозрою COVID-19;

– особам з ознаками інших ГРВІ;

– особам з ознаками вірусної пневмонії;

– пацієнтам з позагоспітальною пневмонією;

– контактним особам при появі симптомів, які не виключають COVID-19.

Першим трьом категоріям ПЛР-тести призначають за умови, що їм не проводився скринінговий швидкий тест на визначення антигену SARS-CoV-2. Направлення на безкоштовне тестування зобов’язаний надати сімейний лікар.

Якщо лікар з різних причин відмовляється надати таке направлення або в особи немає сімейного лікаря – необхідно звертатись на гарячу лінію МОЗ 0 (800) 60-20-19.

Раніше у ВООЗ заявили, що людство пройшло більшу частину шляху до подолання COVID-19. За словами експертки, найближчим часом світу не вдасться подолати коронавірус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus