USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

«Колосальне перевантаження дітей», – освітній омбудсмен про кількість предметів у школі

20 Квітня 2023 06:45
Україна має одне із перших місць за кількістю шкільних предметів. Проте потрібно дбати не про кількість предметів, а про рівень освіти дітей.

Про це заявив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

«Останнім часом тема кількості шкільних «предметів» є предметом (вибачте за гру слів) палких дискусій у суспільстві та в освітянській спільноті. При цьому, ця дискусія, з подання не дуже компетентних або виразно зацікавлених осіб, маніпулятивно переводиться у русло «яких предметів ви хочете позбавити наших дітей», – сказав Горбачов.

Омбудсмен заявив, що шкільний «предмет» – «дещо штучно виокремлена в інтересах організації освітнього процесу частина змісту освіти».

«Для нас же головним мають бути не «предмети», а які знання отримають наші діти в результаті здобуття освіти», – сказав він.

«Якщо подивитися на загал, Україна, на жаль, має одне із сумнівних перших місць за кількістю «предметів», – повідомив посадовець.

В той же час, зі слів Горбачова, є «доволі посередні, щоб не використовувати більш неприємні визначення, результати за якістю освіти».

У коментарях в Facebook омбудсмен погодився, що школярі стикаються із «колосальним перевантаженням непотрібною кількістю знань, відірваних від реального життя».

«Чому такі палки дискусії – відповідь проста: багатьом в освіті доведеться рішуче оновлювати свої навички і методичні підходи, опановувати нові методики викладання, серйозно перенавчатися. А це не всім до вподоби. Тому й спротив», – сказав Горбачов.

Дітей треба вчити тому, що їм дійсно потрібно у житті, додав омбудсмен.

Раніше новопризначений міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що варто обговорити кількість предметів, які вивчають у школах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ася Показати IP 20 Квітня 2023 07:02
Може вони перевантаженi iграми в iнтернетi ,а не навчанням???
Волинь до Ася Показати IP 20 Квітня 2023 10:27
Не без цього, але зайвого реально багато. От що точно треба і це починаючи з класу 1-го - це надання медичної допомоги, потрібно хоча б раз у кілька місяців проходити і закріплювати практично. І так у кожному класі, тоді випускник школи матиме навички, які в подальшому можуть врятувати життя йому самому або комусь із оточуючих. Також потрібно навчати дітей фінансової грамотності. І не забувати про фізичну культуру та естетичне виховання.
дід Левко Показати IP 20 Квітня 2023 07:14
залишіть арихметику фізкультуру та військову підготовку це втрачене покоління
Хз Показати IP 20 Квітня 2023 09:04
Міняти однозначно потрібно. Вчать багато зайвого і мало потрібного ... але у нас вже ж зроблять через Ж

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus