USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Колосальна робота в стислі терміни: як підготували Волинську обласну лікарню до боротьби з COVID-19

29 Квітня 2020 20:29
На думку нардепа від Луцька Ігоря Палиці Волинь вчасно розпочала роботу щодо протидії поширенню коронавірусу, тому ситуація в регіоні залишається контрольованою. Один з етапів підготовки – створення в стислі терміни тимчасового оперативного шпиталю на базі Волинської обласної клінічної лікарні.

Про це йшлося в ефірі передачі «Пандемія коронавірусу: ситуація на Волині» на ТРК Аверс.

На запитання ведучої про те, чи виправдані були ті кроки і заходи, які запланували під час першої оперативної наради 18 березня Ігор Палиця відповів, що всі дії були виправдані.

«Ми вчасно провели нараду і всі почали працювати відразу однією командою. На 90% ми все зробили правильно і встигли підготуватись. Дякую команді і хочу попросити не розслаблятися, адже чимало аналітичних видань стверджують, що можна очікувати сильнішу епідемію восени і взимку», – резюмував нардеп.

Виконувач обов’язків очільника Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар зазначив, що завдяки рішенням оперативно прийнятим на нараді 18 березня за короткі терміни вдалося організувати, фактично, тимчасовий оперативний шпиталь.

«Це величезний комплекс, в якому 5 інфекційних стаціонарів, відділення інтенсивної терапії, реанімація і вся додаткова інфраструктура. Лікарня не була готова прийняти повністю на себе виклик лікування інфекційних пацієнтів.

Дякую Ігорю Петровичу за оперативність і за те, що допомогли швидше, якісніше і дієвіше підійти до цього питання. Дякуючи першим коштам які надійшли від Фонду «Тільки разом» ми змогли перебудувати клініку і зробити так, щоб колектив фахівців зміг впевнено переступати його поріг і надавати допомогу», – зазначив Олександр Дудар.

Читайте також: Фонд Ігоря Палиці допоміг лучанам і медзакладам на понад 13 мільйонів гривень

В стислі терміни колосальними зусиллями довелось переробити всю систему газопостачання. Резервуари з киснем збільшили з 300 до 1300 кілограм, наростили кількість кисневих точок. Також облаштували 20 точок під апарати штучної вентиляції легенів у реанімації та додаткових 43 точки кисневої терапії.

Разом з тим Олександр Дудар зазначив, що лікарня працює і за іншими напрямками. Приміром, за час карантину тут пролікували 2500 ургентних випадків, провели 1467 операцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus