USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Колківська громада передає до держлісфонду 500 га самосійного лісу

6 Вересня 2023 22:09
Однією з перших передати ділянки до держлісфонду погодилася Колківська громада Луцького району. Тут у державну власність загалом перейде більш як 500 га земель, де вже практично росте молодий ліс, інформують у Поліському лісовому офісі.

Зараз лісівники працюють над оформленням документів – на 370 га філія «Колківське лісове господарство» оформила речові права. Це – найбільше на Волині та Рівенщині.

Загалом в обох областях громади попередньо погодилися передати до держлісфонду 2 тис. га із понад 7 тис. га наявних лісових ділянок аналогічного невизначеного статусу.

На майже 625 га філії Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» вже оформили речові права.

Читати ще: На Волині фотопастки зафіксували майже сотню лісопорушень за рік: як карають

Наступний етап – проведення базового лісовпорядкування: польові та камеральні роботи, проведення реконструкційних рубок та заходів із доповнення головною породою, проєктування лісогосподарських робіт, що включає облаштування мінсмуг, прокладання необхідної дорожньої інфрактруктури та найголовніше – необхідну кількість доглядів.

Читати ще: У волинському лісництві планують заготовити від тонни меду

Лісівники вже включили масиви у маршрути рейдів, оскільки території самостійних лісів є частими причинами створення стихійних сміттєзвалищ, виникнення пожеж та незаконних рубок.
«Незважаючи на те, що такі ділянки – це додаткові витрати та відповідальність для філій, ми будемо продовжувати роботу. Це – інвестиція в майбутнє. Не можна дозволити, щоб ліс, який виріс природно, через законодавчі та інші правові неузгодженості був просто знищений. При правильно спланованій роботі через 15 чи 20 років всі ці насадження стануть високобонітетними лісами. І таку однозначну екологічну позицію мають обирати не лише лісівники, а всі представники місцевої влади та кожен у громаді», – наголосив директор Поліського лісового офісу Олександр Кватирко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus