USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Коледжі та профтехи почали підключатися до електронних щоденників та журналів

19 Квітня 2021 13:20
В Україні почали вводити електронні журнали та щоденники у школах, щоб батьки могли онлайн стежити за успішністю учнів та бачити коментарі вчителів. Тепер до підключення долучилися коледжі та профтехи.

Про це повідомляє 24 канал.

МОН наразі опрацьовує всі звернення від профтехів, коледжів та вишів, які хочуть використовувати функціонал електронних щоденників та журналів. Ці заклади отримали відповідні консультації.

Наразі до системи E-journal долучилося майже 300 закладів освіти, зокрема 270 шкіл.

Низка з закладів освіти вже підключені та розпочали роботу в системі E-journal, зокрема:

– Економіко-правничий фаховий коледж Запорізького національного університету;

– Фастівський центр професійно-технічної освіти;

– Білоцерківський коледж сервісу та дизайну;

– Лебединський фаховий медичний коледж імені професора М. І. Ситенка;

– Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка».

Міністр освіти Сергій Шкарлет наголосив, що запуск електронних журналів та щоденників – це вагомий крок на шляху становлення потужної системи національних е-сервісів. Вони покликані мінімізувати корупційні ризики при виставленні оцінок: «У системі вже реєструються не тільки школи, а й заклади профтехи, коледжі та виші. У 2021 році ми плануємо подальший розвиток і розширення функціональних можливостей е-журналів та щоденників, зокрема йдеться про адаптацію порталу до мобільних телефонів та облік відвідувань занять учнями».

Читати ще: Українські школи почали безкоштовно підключати до сервісу електронних журналів та щоденників

Зазначимо, що найбільше шкіл, що користуються е-журналами та е-щоденниками, розташовані у Сумській (37 закладів), Київській (26), Дніпропетровській (19), Черкаській (18) та Рівненській (17) областях.

Ці заклади вже розпочали активну роботу в системі й створили журнали. Крім того, наразі служба підтримки опрацювала 1 112 листів, запитів та звернень щодо надання доступу до електронного функціоналу.

Як заклади освіти підключають до е-журналів

Алгоритм підключення закладів освіти до E-Journal відбувається в чотири кроки.

Крок 1. Заклад освіти надсилає на електронну адресу Інституту освітньої аналітики ([email protected]) запит щодо підключення з обов’язковим зазначенням наступної інформації:

– місто/ОТГ;

– назва закладу освіти з позначенням його ID у системі ДІСО;

– ЄДРПОУ закладу освіти;

– ПІБ відповідальної особи (адміністратора);

– електронна адреса відповідальної особи (адміністратора);

– телефон відповідальної особи (адміністратора).

Крок 2. Інститут освітньої аналітики розглядає звернення, створює в E-Journal адміністратора для закладу освіти з відповідними правами доступу.

Крок 3. Система E-Journal автоматично генерує права доступу та надсилає запрошення на вказану електронну адресу адміністратора закладу освіти.

Крок 4. Відповідальна особа, отримавши права доступу, авторизується в системі й розпочинає роботу.

Е-журнали у школах

Сервіс е-журналів, за даними МОН, доволі простий у користуванні та має дружній інтерфейс, через який організовано доступ до різних сторінок, зокрема:

– дані про учнів;

– розклад уроків;

– списки відвідування;

– домашні завдання тощо.

Ця інформація буде вноситися вчителями, але батьки та учні за допомогою логіна й пароля зможуть отримати доступ до неї. Там батьки бачитимуть інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень її успішності, коментарі та поради вчителів, а учні – отримуватимуть завдання тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus